x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un parlamentar britanic s-a dezlănţuit împotriva României, în Parlamentul European. Doar un bulgar a încercat să ne apere (VIDEO)

Un parlamentar britanic s-a dezlănţuit împotriva României, în Parlamentul European. Doar un bulgar a încercat să ne apere (VIDEO)

13 Mar 2013   •   16:59
Un parlamentar britanic s-a dezlănţuit împotriva României, în Parlamentul European. Doar un bulgar a încercat să ne apere (VIDEO)

Atac furibund al britanicului Nigel Farage, membru al Parlamentului European şi cunoscut eurosceptic, la adresa României şi Bulgariei. Farage a ţinut un discurs în Parlamentul European, în care spune răspicat, cu subiect şi predicat, că România şi Bulgaria n-au ce căuta în Zona euro şi nici nu ar fi trebuit să li se permită de la bun început aderarea la Uniunea Europeană.

"S-a produs un eveniment politic major de când ne-am întâlnit ultima oara și nimeni nu l-a menționat. Italia a avut alegeri. Și 55% din electorat a votat pentru partidele eurosceptice, iar mișcarea domnului Grillo a reușit să obțina doar 26%. Ceea ce este absolut clar este faptul că aderarea la zona euro este complet incompatibilă cu statul de națiune democratică. Puteţi să le luaţi puterile parlamentelor naționale, insa oamenii vor merge la vot și există o tendință crescatoare in intreaga Europa, aceea ca partidele eurosceptice devin mai puternice și mai influente. Și mai există o negare completă despre criza din zona euro. Dupa discursul unor europalamentari, din aceasta dimineata, ai crede că orice urma a recesiunii a disparut. Pana si domnul Barroso vine cu un discurs de tehnocrat, cum că totul este bine și frumos. Oricum, au fost discursuri mult mai bune decât prostiile de nedescris debidate de Olli Rehn (economist și comisar euro), care le-a indus multor europarlamentari un somn adanc. Domnilor, Zona euro a fost un dezastru economic complet. Și mai e un lucru la care nu aveti de gand sa va ganditi. Starea economiei franceze și faptul că Franța are acum divergente cu Germania. Deci, chiar în inima proiectului european, proiectul zonei euro este un dezastru. Mi-e teamă ca, în final, totul se va prabusi. Aș sublinia ca, de asemenea, sunteti în negare si in ceea ce priveste situatia României și Bulgariei. Aceste două țări sunt chinuite de corupție și criminalitate organizată. Acestor doua tari nu ar fi trebuit sa li se permita de la bun inceput aderarea la Uniunea Europeană. Vreau s-o spun clar, noi, cei din UKIP (UK Independence Party), nu cred că e bine și corect sa avem frontierele total deschise, de anul viitor, pentru un număr nelimitat de oameni din aceste țări să vină în Marea Britanie pentru a lucra si să mai pretinda si beneficii. Și nu suntem doar noi, iata ca si primarul orasului Duisburg din Germania a declarat public că afluxul masiv de cetateni din România și Bulgaria provoacă mari probleme sociale. Doamnelor și domnilor, avem de a face cu o problema majora. Nu trebuie sa existe o uniune politică cu România și Bulgaria", a declarat Farage.

Ivaylo Kalfin, fostul ministru de externe bulgar si actual europarlamentar, a cerut dreptul la replica la afirmatiile lui Farage, spunand ca declaratiile acestuia nu se bazeaza pe cifre. "Lasati-ma sa va dau niste cifre. La fiecare 2.000 de cetateni britanici este un bulgar. Intr-un oras cu 100.000 de britanici sunt 50 de bulgari. Numiti asta presiune. Din 600 de someri britanici, unul e bulgar. Numiti asta presiune. Studentii romani si bulgari cheltuiesc 30 de milioane de lire pe an ca taxe pentru studii si intretinere. Numiti asta presiune. Ma tem ca politica dumneavoastra interna n-are nicio legatura cu realitatea si veti resimti acest lucru la urmatoarele alegeri", a declarat europarlamentarul bulgar.

Farage ii raspunde lui Kalfin oferind, la randu-i, cifre. "Va multumesc, lasati-ma sa va ofer si eu niste cifre. Nu unele despre care ma simt in largul meu, vorbind despre ele, atat de socante sunt. Sunt 68.000 de romani care traiesc in Marea Britanie. In decursul ultimilor cinci ani, doar intr-o singura zona, cea metropolitana, au fost, credeti sau nu, 27.000 de romani arestati. Peste 90% din fraudele bancare din Londra sunt comise de bandele criminale romanesti. Si astea-s doar cifrele politiei metropolitane. N-am primit cifrele din restul tarii. Si daca, odata cu imigratia primim si oameni buni din alta tari, primim si infractori. Romania si Bulgaria sunt chinuite de coruptie, asa cum am mai spus, si nu va vrem in tara noastra.




×
Subiecte în articol: nigel farage atac romania bulgaria