x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR: Preşedintele filialei Turda Daniel Doboş s-a autosuspendat din partid

USR: Preşedintele filialei Turda Daniel Doboş s-a autosuspendat din partid

07 Apr 2017   •   17:42
USR: Preşedintele filialei Turda Daniel Doboş s-a autosuspendat din partid

Preşedintele filialei USR Turda Daniel Doboş s-a autosuspendat din partid, iar Comisia de Etică va analiza dacă trecutul lui respectă criteriile de integritate ale formaţiunii, se arată într-un comunicat al Uniunii Salvaţi România, remis vineri AGERPRES

"USR tratează cu maximă seriozitate criteriile interne de aderare a membrilor, precum şi drepturile lor în partid. Suntem conştienţi de aşteptările ridicate pe care publicul le are în ceea ce priveşte USR şi vom comunica decizia Comisiei de Etică în cel mai scurt timp posibil", a declarat preşedintele USR Nicuşor Dan, potrivit comunicatului citat. 

Daniel Doboş s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei USR Turda pentru a nu afecta imaginea partidului, se mai arată în comunicat. 

"Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian şi mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidenţa legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viaţa civilă. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aştept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat şi reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat", a spus Daniel Doboş. 

Potrivit sursei citate, toţi membrii USR sunt evaluaţi pe baza unei grile profesionale şi de integritate şi fiecare membru semnează pe proprie răspundere pentru informaţiile privind experienţa profesională, competenţele, desfăşurarea de activităţi civice, traseism, plagiat, conflicte de interese sau participare la obţinerea de foloase patrimoniale. AGERPRES

×