x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Adrian Curaj a decis trimiterea unei echipe de control la Colegiul Naţional 'Tudor Vianu'

Adrian Curaj a decis trimiterea unei echipe de control la Colegiul Naţional 'Tudor Vianu'

06 Feb 2016   •   18:17
Adrian Curaj a decis trimiterea unei echipe de control la Colegiul Naţional 'Tudor Vianu'
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgenţă la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală, pentru investigarea acuzaţiilor care i se aduc unui cadru didactic din această unitate de învăţământ, informează un comunicat al MENCŞ remis sâmbătă AGERPRES.

"Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să ţină cont de trei aspecte: încălcarea demnităţii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educaţiei cu privire la perioada de susţinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aştept ca măsurile să fie de aşa natură încât să sancţioneze şi să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia.

Ministrul Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere şi îndrumare, astfel încât spaţiul şcolii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor, menţionează sursa citată.

Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu" şi-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenţi ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o reţea de socializare. AGERPRES

×