x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Stimulent pentru donatori: 150 de lei în plus

Stimulent pentru donatori: 150 de lei în plus

de Monica Cosac    |    10 Aug 2017   •   13:15
Stimulent pentru donatori: 150 de lei în plus
Sursa foto: Diana Oros

Pentru stimularea donării de sânge, în curând donatorii din Bucureşti ar putea primi beneficii în plus, pe lângă stimulentele actuale oferite de Guvern. Este vorba de tichete de masă în valoare de 150 de lei din partea Primăriei Capitalei, precum şi accesul gratuit la evenimentele culturale şi educative organizate de Primărie sau la care Primăria este partener.

 

Criza de sânge din spitale determină autorităţile să ofere stimulente financiare suplimentare pentru a-i convinge pe oameni să vină la centrele de donare. Astfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ieri că în următoarea şedinţă a Consiliului General va propune spre dezbatere un proiect de hotărâre prin care donatorii de sânge să primească beneficii în plus.

„În acest moment, un donator de sânge primeşte din partea Guvernului tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă şi transport gratuit. Primăria Generală a Capitalei vine să suplimenteze acest – să spunem – pachet de stimulent pentru donatori, iar în prima şedinţă de Consiliu General, ca primar, voi propune iniţiativa ca toţi cei care donează să primească un plus de 150 de lei, exprimat tot în tichete de masă, dar şi posibilitatea de a participa pe baza cardului de donator la toate evenimentele educative şi culturale ale Capitalei, sau acolo unde Primăria este partener”, a declarat Firea după ce a dat startul campaniei „O picătură de sânge poate salva o viaţă!”.

Primarul General a arătat că în România, mai ales vara, este o criză de sânge ce se resimte şi în Bucureşti şi, prin această iniţiativă, speră să-i impulsioneze pe cei care, conform legii, pot să doneze sânge.

O altă măsură importantă anunţată de edilul Capitalei este că municipalitatea va oferi un teren Ministerului Sănătăţii pentru un nou centru de transfuzie sanguină. De asemenea, se analizează şi posibilitatea realizării unor noi puncte de donare în spitalele bucureştene aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

 

„Vom pune la dispoziția Ministerului Sănătăţii terenul necesar pentru construirea unui nou centru de transfuzie sanguină, modern, la standarde europene, în curtea Spitalului Filantropia. Acolo este o clădire abandonată de peste 15 ani care se va demola. Acest centru va include şi o secţiune dedicată persoanelor care suferă de talasemie sau hemofilie” Gabriela Firea, primarul general

 

 

×