x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Strat consistent de zăpadă în staţiunile din judeţul Braşov, dar impracticabil pentru sporturile de iarnă! IMAGINI LIVE

Strat consistent de zăpadă în staţiunile din judeţul Braşov, dar impracticabil pentru sporturile de iarnă! IMAGINI LIVE

27 Noi 2015   •   12:04
Strat consistent de zăpadă în staţiunile din judeţul Braşov, dar impracticabil pentru sporturile de iarnă! IMAGINI LIVE

Turiştii care vor ajunge în mini-vacanţa de 1 Decembrie în staţiunile din judeţul Braşov vor găsi un strat consistent de zăpadă, dar necorespunzător practicării sporturilor de iarnă.

Vezi IMAGINI LIVE de la munte pe webcam jurnalul.ro

În Predeal, stratul de zăpadă este are 15 de centimetri în staţiune şi depăşeşte 20 de centimetri pe pârtiile de schi.

Vezi IMAGINI LIVE DIN Poiana Braşov - Drumul Roşu

"Deocamdată nu se poate schia pentru că zăpada nu este suficientă pentru bătătorirea pârtiilor şi nici nu a fost suficient de frig. Dar o bulgăreală, o folie de plastic în loc de săniuţă şi aerul curat îi va bucura pe turişti. Locurile în staţiune au fost rezervate în proporţie de peste 80%, dar este posibil ca procentul să crească începând de vineri", a precizat pentru AGERPRES primarul oraşului, Liviu Cocoş.

VEZI IMAGINI LIVE DIN Poiana Braşov - Pârtia Bradul

Şi la Poiana Braşov stratul de zăpadă măsoară între 15 cm (în staţiune) şi peste 25 cm (în Masivul Postăvarul).

Vezi imagini din Brasov - Centrul Vechi

Administratorul Domeniului schiabil din staţiune, Dorin Drăgoi, a afirmat pentru AGERPRES că pârtiile nu au fost pregătite pentru că statul de zăpadă este insuficient, iar temperaturile nu au fost negative.

Citeşte şi Cele mai căutate pârtii din România

"În schimb decorul în staţiune este splendid pentru plimbare, pentru o bulgăreală şi chiar pentru cei mai curajoşi, folosirea foliei de plastic în loc de săniuţă", a spus Drăgoi.

VEZI IMAGINI LIVE DIN Braşov - Lupului

În ceea ce priveşte transportul pe cablu, acesta este deja funcţional, iar preţurile au rămas aceleaşi ca în sezonul trecut. Pentru o urcare cu telecabina un adult va plăti 20 de lei, iar copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani, 10 lei. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă 35 de lei pentru adulţi, şi 17 lei pentru copii.

În cazul telecabinelor, telescaunelor, telegondolelor şi teleschiurilor, preţul cartelelor este în funcţie de numărul de puncte, între 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, o cartelă cu şase puncte şi poate ajunge la 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii, în cazul unei cartele cu 240 de puncte.

Pensiunile din zona Bran-Moeciu anunţă surprize pentru turiştii care le vor trece pragul, meniuri diverse, la care se adaugă stratul de zăpadă de peste 20 de cm, spun reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Turismul Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC), filiala Braşov.

Sursa: Agerpres

×