x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Descoperă plajele superbe la care ajungi cu mașina

Descoperă plajele superbe la care ajungi cu mașina

de Oana Portase    |    21 Feb 2017   •   21:05
Descoperă plajele superbe la care ajungi cu mașina
Sursa foto: slava296/Getty Images/iStockphoto

Marile agenții au deja pregătite ofertele Early Booking pentru vacanța de vară, prețurile fiind mai avantajoase dacă achiziționați pachetele din timp. În topul preferințelor românilor rămân stațiunile din Grecia sau Bulgaria, destinații la care puteţi ajunge foarte ușor cu mașina dacă vrem să economisim banii de avion. Chiar și insulele grecești sunt accesibile pentru cei care vor să meargă cu mașina, programul feriboturilor fiind unul flexibil, iar prețurile avantajoase.

 

Acum este momentul perfect să vă faceți planul pentru vacanța de vară, iar românii sunt norocoși că au în apropiere adevărate comori când vine vorba de plaje. Puteți economisi considerabil dacă mergeți cu mașina personală în destinații precum Thassos, Lefkada, Sunny Beach sau Budva. Pentru un calcul aproximativ, puteți alege ca punct de plecare Bucureștiul.

 

Thassos sau Insula de Smarald

Thassos mai este cunoscută drept Insula de Smarald din Grecia și este situată în golful Kavala. Este o insulă muntoasă cu un litoral atât stâncos, cât și nisipos și este renumită pentru marmura despre care grecii spun că este cea mai albă marmură din lume. De altfel, una dintre plajele din Thassos se numește chiar Plaja de Marmură. O altă plajă iubită de turiști este Golden Beach, a cărui denumire vine din antichitate, când insula a fost un centru de extragere a minereului de aur. Se spune că nisipul de pe această plajă ar conține particule extrem de fine de aur. Capitala insulei este Limenas, un mic oraș ce îmbină vechiul cu modernul. Aici întâlnim străduțele înguste specifice grecilor, taverne și restaurante pline de viață. Majoritatea locurilor de cazare din Thassos sunt pitorești și nu duc lipsă de frumoasele grădini pline de flori.

 

Un sejur în Thassos pornește de la peste 160 de euro de persoană, iar prețurile diferă în funcție de perioada aleasă și de serviciile incluse.

 

Distanța până în Thassos este de aproximativ 600 de kilometri.

 

Traseu București - Thassos

Distanță: aproximativ 600 km. București - Ruse - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Haskovo - Zlatograd - Xanthi - Keramoti – Thassos. Timp de parcurgere: 11 - 12 ore.

 

Relaxare pe ritmuri grecești

Peninsula Halkidiki este situată în partea de nord a Greciei și este constituită din trei brațe care se întind în Marea Egee. Cele trei brațe sunt cunoscute sub numele de Kassandra, Sithonia și Muntele Athos, primele două brațe fiind cele mai dezvoltate și vânate de turiști. Brațul Kassandra este mai animat, cu plaje albe aglomerate și cu stațiunile Kalithea sau Hanioti, care nu dorm nici noaptea. În schimb, brațul Sithonia mai este cunoscut drept parcul natural din Halkidiki. Este considerată cea mai liniștită și mai atrăgătoare zonă din peninsulă.

 

Brațul Muntele Athos sau “Muntele Sfânt” este locul celebru al Greciei cu peste 20 de mănăstiri, unde femeile nu au voie.

 

Turiștii pot ajunge lângă acest braț cu ajutorul croazierelor, bărcile având voie să se apropie la o distanță de 500 de metri de țărm. Plajele din Halkidiki sunt printre cele mai frumoase din Grecia, datorită faptului că seamănă cu plajele tropicale. Halkidiki este o peninsulă accesibilă ca preț, aici găsiți cazări la vile cu slef catering la prețuri ce pornesc de la 70 de euro de persoană pentru 7 nopți. Prețurile la hoteluri sar de 100 de euro de persoană.

 

 

Traseu București - Halkidiki

Distanță: aproximativ 750 km. Bucuresti - Ruse - Byala - Pleven - Sofia (centura) - Blagoevgrad - Sandanski - Kulata - Salonic - Halkidiki. Timp de parcurgere: aproximativ 9 ore.

 

Vacanță în Insula Verde

O săptămână izolați pe o insulă grecească este întotdeauna o idee bună de vacanță. Corfu este o insulă din Marea Ionică și este cunoscută drept Insula Verde datorită măslinilor care cresc aici. Corfu este destinația perfectă pentru cei care caută distracție de noapte sau pentru familii. Diversele stațiuni au ceva de oferit pentru fiecare turist, zone animate pentru tinerii neliniștiți sau relaxare totală pentru familiile cu copii. Insula are și aeroport, însă este accesibilă și celor care vor să vină aici cu mașina. Până în Corfu aveți de parcurs peste 1.000 de kilometri. Feribotul se ia din Igoumenitsa și puteți achiziționa biletele din timp, online.

 

Indiferent de stațiunea pe care o alegeți în Corfu nu trebuie să ratați o vizită în capitala Corfu Town, care se află pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

 

La fiecare colț al orașului vei găsi o grădină secretă, un muzeu sau case vechi de secole. Golful Kanoni, satul pitoresc Paleokastritsa, romanticul Canal D’Amour din Sidari, un tunel natural săpat de mare în malul stâncos de lângă Sidari, sunt doar câteva dintre frumusețile găzduite de insula Corfu. Cazările pornesc aici de la aproximativ 80 – 90 de euro de persoană pentru 7 nopți.

 

 

Traseu București – Corfu

Distanță: 970 km (fără feribot) București - Ruse - Byala - Pleven - Sofia (centura) - Blagoevgrad - Sandanski - Kulata - Salonic - Veroia - Slatista - Metsovo - Igoumenitsa - apoi feribotul până în Corfu. Timp de parcurgere: 12 ore.

 

Paradisul sălbatic din Lefkada

Lefkada este a patra insulă ca mărime dintre insulele ionice, iar vacanțele aici reprezintă incursiuni în lumea rurală grecească. Vegetație bogată, plaje turcoaz, munți înalți și drumuri înguste, toate formează paradisul grecesc din Lefkada. Insula este legată de continent printr-un pod mobil, așa că se poate ajunge ușor cu mașina în această destinație. Lefkada are câteva stațiuni mici, cu plaje cu pietriș, dar și mici lagune cu nisip. Insula găzduiește una dintre cele mai frumoase plaje din Europa: Porto Katsiki. Plaja este acoperită cu un nisip pietros alb, iar apa este de un turcoaz ieșit din comun și foarte limpede.

 

Traseu București - Lefkada

Distanță: aproximativ 1.022 km. București - Ruse - Byala - Pleven - Sofia - Blagoevgrad - Sandanski - Kulata - Egnatia - Prefeza - Lefkada. Timp de parcurgere: 13 ore.

 

Albena, paradisul bulgăresc

Turismul pe litoralul vecinilor este în plină dezvoltare de ani de zile, de cele mai multe ori românii preferând o vacanță în Bulgaria decât pe litoralul nostru. Albena este o destinație vânată de români. Stațiunea este situată în nord estul Bulgariei, la o distanță de doar câteva ore de România. Albena a fost înființată în anul 1969 pe locul unor izvoare minerale și de atunci s-a transformat într-un adevărat oraș.

 

Majoritatea hotelurilor de aici sunt pe plajă și oferă servicii All Inclusive.

Albena nu duce lipsă nici de parcuri de distracții, centre SPA și  terenuri sportive. Sunny Beach este altă stațiune foarte iubită de români unde putem ajunge în doar câteva ore. Este o destinație plină de viață, unde serviciile sunt pe toate gusturile. Un sejur pe litoralul bulgăresc pornește de la aproximativ 160 de euro de persoană.

 

Traseu București - Albena

Distanță: aproximativ 342 km. București - Călărași - Silistra - Dobrich - Albena. Timp de parcurgere: 4 – 5 ore;

Traseu București - Sunny Beach

Distanță: aproximativ 375 km. București - Giurgiu - Ruse- Varna - Obzor - Sunny Beach.Timp de parcurgere: 5 ore;

 

 

Descoperă litoralul din Croația sau Muntenegru

Românii preferă de cele mai multe ori Grecia sau Bulgaria pentru vacanța de vară, dar stațiuni la fel de frumoase și la care putem ajunge cu mașină găsim și în Croația sau Muntenegru. Dubrovnik este o stațiune de la Marea Adriatică, mândria Croației, despre care se mai spune că este raiul pe pământ. Stațiunea Budva, în schimb, este capitala turismului muntenegrean, cu un trecut istoric impresionant. Pe lângă plajele superbe, Dubrovnik mai este orașul teatrelor, al festivalurilor și al sejururilor turistice, fiind împanzit de leandri, palmieri, măslini și smochini.

 

Traseu București - Dubrovnik

Distanță: aproximativ 1.022 km.Timp de parcurgere: 15 ore;

Traseu București - Budva

Distanță: aproximativ 1.021 km.Timp de parcurgere: 15 ore;

 

OFERTE EARLY BOOKING

7 nopți

THASSOS

Hotel 3* de la 166 euro/persoană;

Hotel 5*  de la 316 euro/persoană;

Resort 5* + SPA de la 333 euro/persoană;

 

HALKIDIKI

 

Hotel 3* de la 118 euro/persoană;

Hotel 4* de la 162 euro/persoană;

Hotel 5* de 313 euro/persoană;

Restor 5* + SPA de la 414 euro/persoană;

 

CORFU

 

Hotel 3* de la 90 euro/persoană;

Hotel 4* de la 157 euro/persoană;

Hotel 5* de la 550 euro/persoană;

 

LEFKADA

 

Hotel 3* de la 120 euro/persoană;

Hotel 4* de la 168 euro/persoană;

Hotel 5* de la 368 euro/persoană;

 

ALBENA

 

Hotel 3* de la 163 euro/persoană;

Hotel 4* de la 207 euro/persoană;

Hotel 5* de la 231 euro/persoană;

 

SUNNY BEACH

 

Hotel 4* de la 166 euro/persoană;

Hotel 5* de la 463 euro/persoană;

×