x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinații distractive: De la carnavaluri colorate, la mulți cai putere

Destinații distractive: De la carnavaluri colorate, la mulți cai putere

de Oana Portase    |    14 Feb 2017   •   20:20
Destinații distractive: De la carnavaluri colorate, la mulți cai putere
Sursa foto: John Foxx/Getty Images

Se anunță un an bogat în evenimente grandioase, unele devenite deja tradiție. Luna aceasta a început la Veneția faimosul carnaval ce animă străzile orașului, însă nu este singurul carnaval important. Festivalul luminilor din Londra, Carnavalul din Tenerife, Carnavalul de la Rio de Janeiro, Ziua Sfântului Patrick sau Salonul Auto de la Geneva sunt doar câteva dintre marile evenimente. Pe tot parcursul anului, în fiecare colț de lume, are loc câte un festival care vă va îmbogăți vacanța. În funcție de preferințe, ofertele agențiilor sunt variate pentru aceste destinații.

 

Sărbătoarea măștilor și a iubirii

În perioada următoare, în mai multe țări, au loc cele mai importante carnavaluri și festivaluri din lume, o explozie de optimism și distracție pentru a celebra trecerea de la iarnă la primăvară. Faimosul Carnaval de la Veneția a început pe 11 februarie și se va desfășura până în data de 28 februarie. Peste 3 milioane de oameni din întreaga lume merg la carnaval pentru a intra în lumea poveștilor, iubirii și a personajelor fantastice. Este una dintre cele mai spectaculoase manifestări de acest tip din Europa, iar din program nu lipsesc paradele, concertele și balurile mascate. Deschiderea carnavalului a fost marcată printr-un fastuos spectacol acvatic muzical. În Piața San Marco vor fi organizate zilnic concursuri pentru alegerea celui mai frumos costum de carnaval. Balurile Mascate nu sunt ușor accesibile, pentru că prețul unui bilet este destul de piperat, depășind 800 de euro. Turiștii pot participa însă la numeroase spectacole gratuite în aer liber.

 

Carnavalul de la Veneția a avut loc pentru prima dată în 1162, în urma unei victorii militare. Pentru o perioadă mai lungă italienii nu au mai organizat carnavalul, însă acesta a fost readus la viață de municipalitate în anul 1980.

Nu trebuie să vă cumpărați costume din România, Veneția este împânzită de magazine și tarabe cu măști originale și pelerine croite special pentru eveniment. Venețienii se ascundeau în spatele măștilor pentru a se putea bucura de viciile vremurilor în anonimat. Ofertele pentru Veneția variază, iar pachetele care conțin trei nopți de cazare, bilete de avion și mic dejun pornesc de la 240 de euro de persoană.

Magia luminilor  şi Drumului Mătăsii

Luna aceasta Londra va străluci la propriu datorită Festivalului Luminilor. Capitala Marii Britanii va fi înțesată de felinare deosebite și instalații de iluminat ce vor crea o poveste. Tema din acest an a festivalului va fi Explorarea Drumului Mătăsii, iar un șarpe uriaș va fi simbolul acestui festival. Punctul de pornire al “drumului mătăsii” este la Palatul Parlamentului din Londra. Acolo sunt deja amenaje 15 metri de instalaţii. Evenimentul este contra cost, biletele de acces costă aproximativ 16,5 -  20 lire/adult şi 10,5 – 14 lire pentru copii. Festivalul se desfășoară până pe 26 februarie. Pe lângă festivalul lampioanelor, vă puteți delecta în zonă cu mâncăruri de la târg, băuturi calde și un patinoar. Pachetele City Break pentru Londra pornesc de la aproximativ 250 de euro de persoană. Astfel de pachete oferă cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele.

Festivalul Lampioanelor vă aşteaptă în Taiwan

Lumea magică a luminilor va cuprinde și Taiwanul la sfârșitul lunii februarie, la Festivalul Lampioanelor de acolo. Tot ce trebuie să faci este să-ți cumperi un lampion, să-ți scrii dorințele pe el și apoi să-l lansezi spre cer. Festivalul este un simbol al renașterii și speranței. Lampioanele sunt lansate de mii de turiști și localnici și vor transforma cerul într-o mare de lumini. Un festival asemănător are loc anual și în China.

La Rio peste tot samba

Între 24 și 1 martie va avea loc în Brazilia unul dintre cele mai faimoase carnavaluri din lume, cel de la Rio de Janeiro. Carnavalul este celebrat în aproape toată țara, la orașe și sate, însă principala atracție este la Rio, unde turiștii se pot distra, dar pot descoperi și adevărata cultură a brazilienilor. Inițial a fost un festival gastronomic pentru că era perioada în care se mai puteau mânca preparate din carne înainte de postul Paștelui. Carnavalul strânge zilnic aproape două milioane de oameni pe străzi. Atmosfera de petrecere este întreținută de sute de dansatoare ale școlilor de samba. Participarea la festival este contra cost, iar prețul biletelor variază între 60 de dolari și chiar 3000 de dolari, în funcție de tipul tichetului, sector și sezon. În perioada carnavalului, Rio nu este o destinație tocmai ieftină, așa că pregătiți aproximativ 2000 de euro de persoană pentru un sejur de şapte zile.

 

OFERTE PENTRU PRINCIPALELE DESTINAȚII

VENEȚIA

Pachete 3 nopți și bilete de avion;

Hotel 3*, mic dejun – de la 240 euro/persoană;

Hotel 4*, mic dejun – de la 290 euro/persoană;

LONDRA

City Break 3 nopți - avion – de la 250 euro/persoană;

RIO DE JANEIRO

Sejul 7 nopți – 2000 euro/persoană;

GENEVA

Avion – 170 euro/persoană (dus-întors);

Hotel 3*, cazare 3 nopți - de la 350 euro/persoană;

DUBLIN

City Break 3 nopți + avion – de la 240 de euro/persoană;

MUNCHEN

Avion – de la 85 euro/persoană (dus-întors);

Hotel 3*, 4 nopți – de la 350 euro/persoană;

BOOM, BELGIA

Avion (Bruxelles) – de la 75 euro/persoană (dus-întors);

Hotel 3*, 4 nopți – de la 230 euro/persoană;

 

 

Festivalul cailor putere

Geneva se transformă în orașul cailor putere în perioada 9 martie – 19 martie, când are loc faimosul Salon Auto. Iubitorii de mașini pot vedea cele mai noi modele ale anului și premiere de la marile nume ale industriei auto. Este ocazia perfectă să vizitați și frumosul oraș elvețian. Biletele pentru Salonul Auto de la Geneva pot fi achiziționate online și costă aproximativ 15 euro de persoană pentru toată durata evenimentului. Geneva este un oraș al luxului. Biletele de avion pentru Elveția sunt accesibile, însă cazarea e ceva mai scumpă, pornind în unele cazuri de la 300 de euro în sus pentru câteva nopți, pentru un hotel de 2 sau 3 stele.

Iubitorii de cai putere mai pot marca un eveniment important în acest an: Monaco Grand Prix. Cursa de Formula 1 de la Monaco se desfășoară anul acesta în perioada 25 mai – 28 mai.

Prețul biletelor pentru Grand Prix pot depăși 2000 de euro, și nici cazarea nu e tocmai ieftină. Prețurile sunt mai piperate față de alte evenimente, dar Monaco merită din plin toată atenția.

Distracție cum doar irlandezii știu

Rezervați-vă bilete pentru Dublin în perioada 16 – 19 martie când veți avea parte de o vacanță memorabilă. Irlandezii îl celebrează în această perioadă pe Sfântul Patrick și marchează ajungerea creștinismului în Irlanda. Cel mai celebru simbol asociat cu Sfântul Patrick este trifoiul. Sfântul Patrick ar fi folosit trifoiul cu trei foi pentru a le explica mai bine doctrina Sfintei Treimi păgânilor irlandezi. Străzile din Dublin sunt împânzite de spiriduși verzi, steaguri și trifoi. Dublin este un oraș cunoscut pentru viața de noapte, așa că veți găsi câte un pub plin de oameni veseli în orice colț al orașului. Capitala Irlandei este o destinație populară, iar un pachet City Break pornește de la 240 de euro de persoană.

Oraşul Munchen va aşteaptă la Oktoberfest

Dacă vorbim de pub-uri și multă bere, atunci notați-vă în calendar Oktoberfest, festivalul berii din Munchen. Anul acesta Oktoberfest va avea loc între 16 septembrie și 3 octombrie. Este cea mai mare sărbătoare din Munchen la care se consumă anual 7 milioane de litri de bere. Festivalul datează încă din 1810, iar de la sărbătoare nu lipsesc paradele. În prima zi de Oktoberfest, primarul orașului va deschide primul butoi cu bere, semn că petrecerea poate începe. Toată lumea e cu ochii pe Munchen în luna octombrie, așa că prețurile sunt ceva mai ridicate pentru această destinație. Cazarea poate ajunge la câteva sute de euro pentru câteva nopți.

Tomorrowland sau  White Sensation. Poate amândouă

Distracțiile anului 2017 sunt pentru toate vârstele, așa că festivalurile de muzică electronică sunt la loc de cinste. Tomorrowland din Belgia și White Senastion din Amsterdam sunt cele mai râvnite festivaluri de iubitorii de muzică. Tomorrowland se ține în luna iulie a acestui an, în mica localitate Boom din Belgia. Aici se strâng zeci de mii de iubitori ai muzicii electronice și cei mai faimoși DJ din lume. Senzație va fi și la White Sensation din Amsterdam, care va avea loc pe 8 iulie. Tinerii amatori de astfel de festivaluri sunt obișnuiți să doarmă la cort, iar biletele de avion pentru aeroportul din Bruxelles pornesc de la 75 de euro de persoană, dus-întors.

EVENIMENTELE ANULUI 2017

Carnavalul de la Veneția 11 februarie – 28 februarie;

Carnavalul din Gran Canaria 10 februarie – 5 martie;

Festivalul luminilor din Londra 19 ianuarie – 26 februarie;

Carnavalul de la Rio de Janeiro – 24 februarie – 1 martie;

Festivalul Lampioanelor din Taiwan – 22 februarie;

Salonul Auto de la Geneva – 9 martie – 19 martie;

Carnavalul din Tenerife 19 februarie – 5 martie 2017;

St. Patrick’s Day, Dublin – 16 martie – 19 martie;

Monaco Grand Prix – 25 mai – 28 mai;

White Sensation – 8 iulie;

Tomorrowland, Belgia – 21 iulie – 30 iulie;

Oktoberfest, Munchen – 16 septembrie – 3 octombrie;

 

×