x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Prăjitură creolă

REŢETA ZILEI: Prăjitură creolă

06 Ian 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Prăjitură creolă

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g unt, 200 g zahăr, 60 g miere, 4 ouă, 250 g făină, 3 linguri cafea tare, 1/2 plic praf de copt; pentru cremă: 3 linguri cafea solubilă, 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g unt, 30 ml rom, 2 linguri miere; pentru sirop: 100 g zahăr, 100 ml apă; ciocolată

Mod de preparare:

Pentru a face blatul, se mixează ouăle, mierea, zahărul și untul, se adaugă apoi făina, praful de copt și cafeaua. Se amestecă, se toarnă în tava unsă și se coace 30 de minute. Se lasă la răcit, se taie în două și se însiropează blaturile. Pentru cremă, se pun pe foc mierea, cafeaua și romul, ouăle se freacă cu zahărul și după ce se obține o cremă albă, se pune untul și jumătate din cafeaua cu miere și rom. Se amestecă bine și se adaugă restul compoziției de cafea. Crema se pune între cele două blaturi, se dă la rece 4 ore și se servește cu ciocolată rasă.

 

Încearcă și:

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană

 

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu gem şi nuci

 

REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

×