x close

REŢETE DE ANUL NOU: Tort cu 3 feluri de ciocolată

0
Autor: CS 29 Dec 2012 - 17:04
REŢETE DE ANUL NOU: Tort cu 3 feluri de ciocolată bucatariacaseinoastre.blogspot.ro Tort cu 3 feluri de ciocolata


Un clasic de mult vizat, dar caruia numai o zi aniversara si o vreme friguroasa ii puteau potenta impactul. Pentru cei ce iubesc ciocolata, acest tort este un vis implinit, aducand in atentie, cu fiecare strat, o noua aroma alaturata celui mai savuros ingredient. Si astfel fiecare lingurita te poarta prin lumea delicata a ciocolatei albe imbogatita cu lichior de oua, prin cea matasoasa a ciocolatei cu lapte, culminand cu cea usor aspra, dar ferma, a ciocolatei amarui cu aroma de rom, pastrand pentru final pandispanul aerat si plin de cacao.
Un tort spectaculos, servit la ocazii speciale, numai bun pentru noaptea de Revelion.


INGREDIENTE BLAT (21cm):
2 oua mari
50g zahar
2 linguri ulei
40g faina pentru prajituri
10g cacao
1/4 lingurita praf de copt
un praf de sare

CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
100g frisca lichida
200g ciocolata amaruie (minim 50% unt cacao)
200g frisca batuta
1 lingurita esenta de rom
3 foi gelatina

CREMA CIOCOLATA CU LAPTE:
100g frisca lichida
150g ciocolata cu lapte (sau Nutella)
150g frisca batuta
2 foi gelatina

CREMA CIOCOLATA ALBA:
100g frisca lichida
150g ciocolata alba
150g frisca batuta
50ml lichior de oua
3 foi gelatina

+300g batoane cu interior de ciocolata

PREPARARE:

Pentru blat, se scot ouale din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei sau se tin 15 min in apa calda. Albusurile se separa cu grija de galbenusuri, astfel incat sa nu ramana urme de galbenus impreuna cu albusurile, apoi se amesteca cu zaharul si sarea, timp de 5 min, la viteza mare. Cand albusurile nu mai prezinta bule mari de aer si seamana cu o spuma precum zapada, se adauga toate galbenusurile, frecate anterior cu uleiul. Se incorporeaza cu ajutorul unui tel, amestecand usor, circular, de sus in jos.
Separat se siteaza si se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Ingredientele uscate se adauga compozitiei cu ou, in trei transe, amestecand dupa fiecare. Se continua a amesteca folosind telul, pana cand se sparg toate cocoloasele.
Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata (pe pereti), iar pe al carei fund a fost fixata hartie de copt.
Blatul se coace 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins. Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cremele se pregatesc pe rand, pornind de la cea de jos, cea cu ciocolata amaruie. Procesul este similar, dupa cum urmeaza: frisca lichida se pune la incalzit, intr-o craticioara. Cand aceasta incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele cat mai mici, apoi se amesteca pana cand se obtine o compozitie uniforma.
Intre timp, foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, destula cat sa le acopere. Dupa 2-3 minute, foile se scot din apa si se storc in mana.
Se verifica temperatura compozitiei cu ciocolata si, daca se simte usor fierbinte, se adauga o foaie de gelatina. Daca aceasta s-a dizolvat in maxim 5 secunde, se pot adauga si urmatoarele, compozitia avand o temperatura destul de inalta incat sa asigure dizolvarea completa a gelatinei.

Ciocolata topita se pune la racit in baie de apa rece, timp in care se bate restul de frisca. Pentru ca frisca sa se intareasca, inainte de a fi desfacuta si batuta, cutia se introduce in congelator, pentru 10 minute.
Frisca batuta se incorporeaza in compozitia cu ciocolata, impreuna cu esenta sau, in cazul cremei cu ciocolata alba, lichiorului de oua. In cazul in care nu se foloseste lichior, cei 50ml de lichior se inlocuiesc cu alti 50ml de frisca batuta.

Crema de ciocolata amaruie se toarna si se niveleaza peste blatul de tort racit, asezat invers (cu partea de sus indreptata in jos) pe platoul de servire si fixat cu ajutorul unui inel de la forma in care a fost copt blatul

Blatul si crema se introduc in frigider pana cand este gata crema urmatoare. Dupa ce aceasta este nivelata in cadrul inelului, tortul se reintroduce in congelator, in asteptarea celei de-a treia creme, cea alba. Dupa adaugarea cremei albe, tortul se introduce in frigider, unde va ramane cel putin 4 ore, timpul necesar ca tortul sa se intareasca. Pentru a putea inlatura inelul, se trece un cutit cu lama subtire de jur imprejurul tortului, avand grija ca acesta sa fie perfect perpendicular pe platou si mereu in contact cu inelul. In caz contrar marginea tortului va iesi valurita.

Daca se doreste a fi decorat cu batoane de ciocolata, este bine ca acest lucru sa fie facut cu putin timp inainte de servire, deoarece, in contact cu umezeala din frigider, anumite tipuri de batoane au tendinta de a se inmuia. Pentru a fixa batoanele de peretele lateral al tortului, acesta se unge cu ciocolata topita si racita, aceasta reprezentand liantul dintre tort si batoane.

http://bucatariacaseinoastre.blogspot.ro/

Citeşte mai multe despre:   retete anul nou,   retete revelion,   tort ciocolata

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 47514


Mai multe titluri din categorie

Carla’s Dreams canta cu Zdob si Zdub  in super-concertul Blending Spirits Arena, la Arenele Romane

Carla’s Dreams canta cu Zdob si Zdub  in super-concertul Blending Spirits Arena, la Arenele Romane
Galerie Foto In 19 mai, la Arenele Romane, Delia, Vita de Vie, COMA, Macanache, Zdob si Zdub, Taraf de Haidouks si alti artisti ai momentului sunt prezenti  in fata fanilor, pentru a lua parte la experimentul muzical al...

Horoscopul săptămânii 28 aprilie - 4 mai 2017

Horoscopul săptămânii 28 aprilie - 4 mai 2017
Descoperă ce-ți prezic astrele în următoare săptămână, scrie ziarulring.ro. Berbec Au senzaţia că se înţeleg cu toată lumea, că lucrurile merg de la sine, dar nu reuşesc să treacă...

Cea mai bună rețetă de sos barbeque

Cea mai bună rețetă de sos barbeque
Carnea preparată la grătar are un gust inconfunfabil. Pentru a-i da o aromă deosebită este important să o ungi din când în când cu un sos barbeque. Noi îți dăm cea mai bună rețetă de...

Florin Zamfirescu: “M-au îngropat de viu, la 9 dimineaţa şi m-au scos la asfinţit!”

Florin Zamfirescu: “M-au îngropat de viu, la 9 dimineaţa şi m-au scos la asfinţit!”
Este unul dintre cei mai mari actori de teatru şi film din România, dar pentru a ajunge aici, maestrul Florin Zamfirescu a făcut nenumărate sacrificii şi nimic nu l-a clintit din parcursul său în...

O companie aeriană australiană este considerată cea mai proastă din lume

O companie aeriană australiană este considerată cea mai proastă din lume
Compania australiană low-cost Jetstar este considerată de pasagerii săi cea mai proastă din lume, informează vineri Xinhua. Unul din trei respondenţi la un sondaj internaţional care a chestionat persoane...

Staţiunile tradiţionale, cele mai căutate pe Valea Prahovei în minivacanţa de 1 Mai

Staţiunile tradiţionale, cele mai căutate pe Valea Prahovei în minivacanţa de 1 Mai
Staţiunile tradiţionale de pe Valea Prahovei, Sinaia şi Buşteni, urmate de Azuga, dar şi Cheia sunt cele mai căutate în această perioadă, aproximativ 80% din locuri fiind deja ocupate pentru minivacanţa...

Șase femei foarte frumoase și pline de îndrăzneală vor fi ispitele perfecte în sezonul al treilea al emisiunii „Insula iubirii”

Șase femei foarte frumoase și pline de îndrăzneală vor fi ispitele perfecte în sezonul al treilea al emisiunii „Insula iubirii”
Galerie Foto Sexy, provocatoare, apetisante! Așa sunt cele șase ispite care îi vor fermeca pe bărbații concurenți înscriși în cea de a treia ediție a emisiunii „Temptation Island – Insula...

Limba soacrei (rețetă din Basarabia)

Limba soacrei (rețetă din Basarabia)
Limba soacrei este, în cazul de față, nu o metaforă (sau un adevăr, ziceți-i cum vreți) cu referire directă la anumite relații de familie, ci, după cum se va vedea, o rețetă delicioasă pe care am avut...

Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)

Copane de curca la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)
Copane de curca la tigaie, dupa reteta lui Tudor Gheorghe! Nu-i asa ca-i delicios? Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii...

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)

Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman)
Reteta de sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti. „Din cale afară de fine, sărmăluțele din carne de gâscă cer un vi...

Madonna, furioasă pe proiectul unui film despre începuturile carierei sale

Madonna, furioasă pe proiectul unui film despre începuturile carierei sale
Madonna este furioasă pe proiectul Universal Studios de a realiza un film despre perioada petrecută de ea la New York, la începutul anilor '80 - calificându-l drept "şarlatan" pe oricine...

Bucătarul şef al galei Oscarurilor a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Bucătarul şef al galei Oscarurilor a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
Austriacul Wolfgang Puck, "chef" al galei Oscarurilor de peste 20 de ani, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în cadrul unei ceremonii la care a fost însoţit de regizorul Brett Ratner ş...

Unic pe plaiuri mioritice. Inlăceni, satul-labirint unic în România

Unic pe plaiuri mioritice. Inlăceni, satul-labirint unic în România
În sud-vestul județului Harghita, la 25 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, vei da peste un sat unic în țara noastră. Inlăceni este un sat-labirint care are mai multe ulițe decât case. Cea mai...

REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)
Ingrediente: 1,5 l supă de carne, 4 ouă, 50 g parmezan, un praf de nucşoară, o linguriţă coajă de lămâie, un praf de sare Mod de preparare: Într-un bol, se bat bine ouăle, cu telul, apoi se...

Tai Chi, relaxare cu practici chinezești vechi de mii de ani

Tai Chi, relaxare cu practici chinezești vechi de mii de ani
Lumea orientală a adus omenirii numeroase tehnici de vindecare, de relaxare și de apărare. Tehnici fascinan­te, vechi de mii de ani, sunt aplicate și în zilele noastre. Poate că cea mai...
Serviciul de email marketing furnizat de