x close

REŢETE DE ANUL NOU: Tort cu 3 feluri de ciocolată

0
Autor: CS 29 Dec 2012 - 17:04
REŢETE DE ANUL NOU: Tort cu 3 feluri de ciocolată bucatariacaseinoastre.blogspot.ro Tort cu 3 feluri de ciocolata


Un clasic de mult vizat, dar caruia numai o zi aniversara si o vreme friguroasa ii puteau potenta impactul. Pentru cei ce iubesc ciocolata, acest tort este un vis implinit, aducand in atentie, cu fiecare strat, o noua aroma alaturata celui mai savuros ingredient. Si astfel fiecare lingurita te poarta prin lumea delicata a ciocolatei albe imbogatita cu lichior de oua, prin cea matasoasa a ciocolatei cu lapte, culminand cu cea usor aspra, dar ferma, a ciocolatei amarui cu aroma de rom, pastrand pentru final pandispanul aerat si plin de cacao.
Un tort spectaculos, servit la ocazii speciale, numai bun pentru noaptea de Revelion.


INGREDIENTE BLAT (21cm):
2 oua mari
50g zahar
2 linguri ulei
40g faina pentru prajituri
10g cacao
1/4 lingurita praf de copt
un praf de sare

CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
100g frisca lichida
200g ciocolata amaruie (minim 50% unt cacao)
200g frisca batuta
1 lingurita esenta de rom
3 foi gelatina

CREMA CIOCOLATA CU LAPTE:
100g frisca lichida
150g ciocolata cu lapte (sau Nutella)
150g frisca batuta
2 foi gelatina

CREMA CIOCOLATA ALBA:
100g frisca lichida
150g ciocolata alba
150g frisca batuta
50ml lichior de oua
3 foi gelatina

+300g batoane cu interior de ciocolata

PREPARARE:

Pentru blat, se scot ouale din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei sau se tin 15 min in apa calda. Albusurile se separa cu grija de galbenusuri, astfel incat sa nu ramana urme de galbenus impreuna cu albusurile, apoi se amesteca cu zaharul si sarea, timp de 5 min, la viteza mare. Cand albusurile nu mai prezinta bule mari de aer si seamana cu o spuma precum zapada, se adauga toate galbenusurile, frecate anterior cu uleiul. Se incorporeaza cu ajutorul unui tel, amestecand usor, circular, de sus in jos.
Separat se siteaza si se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Ingredientele uscate se adauga compozitiei cu ou, in trei transe, amestecand dupa fiecare. Se continua a amesteca folosind telul, pana cand se sparg toate cocoloasele.
Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata (pe pereti), iar pe al carei fund a fost fixata hartie de copt.
Blatul se coace 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincins. Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cremele se pregatesc pe rand, pornind de la cea de jos, cea cu ciocolata amaruie. Procesul este similar, dupa cum urmeaza: frisca lichida se pune la incalzit, intr-o craticioara. Cand aceasta incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele cat mai mici, apoi se amesteca pana cand se obtine o compozitie uniforma.
Intre timp, foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, destula cat sa le acopere. Dupa 2-3 minute, foile se scot din apa si se storc in mana.
Se verifica temperatura compozitiei cu ciocolata si, daca se simte usor fierbinte, se adauga o foaie de gelatina. Daca aceasta s-a dizolvat in maxim 5 secunde, se pot adauga si urmatoarele, compozitia avand o temperatura destul de inalta incat sa asigure dizolvarea completa a gelatinei.

Ciocolata topita se pune la racit in baie de apa rece, timp in care se bate restul de frisca. Pentru ca frisca sa se intareasca, inainte de a fi desfacuta si batuta, cutia se introduce in congelator, pentru 10 minute.
Frisca batuta se incorporeaza in compozitia cu ciocolata, impreuna cu esenta sau, in cazul cremei cu ciocolata alba, lichiorului de oua. In cazul in care nu se foloseste lichior, cei 50ml de lichior se inlocuiesc cu alti 50ml de frisca batuta.

Crema de ciocolata amaruie se toarna si se niveleaza peste blatul de tort racit, asezat invers (cu partea de sus indreptata in jos) pe platoul de servire si fixat cu ajutorul unui inel de la forma in care a fost copt blatul

Blatul si crema se introduc in frigider pana cand este gata crema urmatoare. Dupa ce aceasta este nivelata in cadrul inelului, tortul se reintroduce in congelator, in asteptarea celei de-a treia creme, cea alba. Dupa adaugarea cremei albe, tortul se introduce in frigider, unde va ramane cel putin 4 ore, timpul necesar ca tortul sa se intareasca. Pentru a putea inlatura inelul, se trece un cutit cu lama subtire de jur imprejurul tortului, avand grija ca acesta sa fie perfect perpendicular pe platou si mereu in contact cu inelul. In caz contrar marginea tortului va iesi valurita.

Daca se doreste a fi decorat cu batoane de ciocolata, este bine ca acest lucru sa fie facut cu putin timp inainte de servire, deoarece, in contact cu umezeala din frigider, anumite tipuri de batoane au tendinta de a se inmuia. Pentru a fixa batoanele de peretele lateral al tortului, acesta se unge cu ciocolata topita si racita, aceasta reprezentand liantul dintre tort si batoane.

http://bucatariacaseinoastre.blogspot.ro/

Citeşte mai multe despre:   retete anul nou,   retete revelion,   tort ciocolata

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 22968


Mai multe titluri din categorie

Cântăreaţa Mioara Lincan povesteşte la “Dincolo de aparenţe”, de la Antena Stars, cum a fugit la 15 ani de acasă să se mărite

Cântăreaţa Mioara Lincan povesteşte la “Dincolo de aparenţe”, de la Antena Stars, cum a fugit la 15 ani de acasă să se mărite
Mioara Lincan este invitata Florentinei Fântânaru sâmbătă, de la ora 13.00, la “Dincolo de aparente”, de la Antena Stars. “La 19 ani aveam deja trei copii, cântam la nunţi, munceam din greu” îi...

Mâine, la “Refresh by Oana Turcu”, de la Antena Stars, Mirabela Dauer afirmă că prima ei căsnicie a fost din interes

Mâine, la “Refresh by Oana Turcu”, de la Antena Stars, Mirabela Dauer afirmă că prima ei căsnicie a fost din interes
Şi în această ediţie “Refresh by Oana Turcu” telespectatorii Antenei Stars află de la realizatoarea emisiunii, de la specialişti, dar şi de la vedetele invitate, secretele unei vieţi echilibrate, sfaturi...

Aproximativ 10% dintre turiștii români pleacă acasă cu diferite obiecte din unitățile de cazare

Aproximativ 10% dintre turiștii români pleacă acasă cu diferite obiecte din unitățile de cazare
Aproximativ 10% dintre turiștii cazați în pensiunile și hotelurile românești pleacă acasă cu diferite obiecte din unitățile de cazare, printre care prosoape, tacâmuri sau telecomenzi, conform unui studiu...

Aviz vedetelor: “Capcana Starurilor” se reîntoarce la Antena Stars cu un nou sezon!

Aviz vedetelor: “Capcana Starurilor” se reîntoarce la Antena Stars cu un nou sezon!
Serghei Mizil şi cântăreaţa de muzică populară Maria Ionescu Căpitănescu sunt printre vedetele care au luat plasă în această ediţie a “Capcanei Starurilor”Rocsana Marcu şi Răzvan Botezatu sunt...

Call of Duty - Advanced Warfare va fi lansat pe 4 noiembrie 2014

Call of Duty - Advanced Warfare va fi lansat pe 4 noiembrie 2014
Video La data de 4 noiembrie 2014, este lansat pe piață unul dintre cele mai așteptate jocuri ale sfârșitului de an. E vorba de noul episod al francizei Call of Duty, intitulat Advanced Warfare. Cei care au pre-comandat...

Casa din fier, lemn sau cărămidă? Care este cea mai bună variantă

Casa din fier, lemn sau cărămidă? Care este cea mai bună variantă
Pentru cei care vor să îşi construiască o casă în această perioadă, varianta casei de fier, pe structură metalică uşoară, constituie cea mai ieftină variantă de casă. După casa de fier, ca preţ, urmează...

Andreea Stroe ne prezintă două reţete delicioase cu sfecla roşie

Andreea Stroe ne prezintă două reţete delicioase cu sfecla roşie
Într-o postare pe blogul personal, Andreea Stroe, realizatoarea emisiunii „News Magazine”, difuzată în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, la Antena 3, ne prezintă două reţete...

(P) Carmen Brumă vine în premieră la Baby Boom Show! Nu rata întâlnirea cu una dintre cele mai frumoase mămici vedete!

(P) Carmen Brumă vine în premieră la Baby Boom Show! Nu rata întâlnirea cu una dintre cele mai frumoase mămici vedete!
Pe data de 8 noiembrie, ora 12:00, Carmen Bruma ti-a dat intalnire la Baby Boom Show, cel mai mare targ pentru copii de 0 – 5 ani si viitoare mamici, ce va avea loc in perioada 6 – 9 noiembrie, la Romaero Baneasa. Ea...

Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice

Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice
Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice, o premieră în Europa, a anunțat miercuri English Heritage, organism public ce se ocupă cu administrarea patrimoniului...

Cel mai tare balet şi orchestra din Viena

Cel mai tare balet şi orchestra din Viena
Galerie Foto Schoenbrunn Palace Orchestra – cea mai faimoasă orchestră din Viena şi St. Petersburg State Ballet On Ice (Ansamblul de balet pe gheaţă din St. Petersburg) vin la Bucureşti (Sala Palatului) în zilele de 5 şi,...

Ela Crăciun ne învaţă cum să scăpăm de substanţele nocive din fructe şi legume

Ela Crăciun ne învaţă cum să scăpăm de substanţele nocive din fructe şi legume
Nu mai este o noutate faptul că fructele şi legumele reprezintă o sursă importantă de sănătate pentru organismul nostru, însă ce facem cu substanţele chimice, pesticidele şi erbicidele, menite să potenţeze...

Brânză de burduf de Bucegi şi dulceaţă din satele săseşti, la “Salonul Gustului”, din Torino

Brânză de burduf de Bucegi şi dulceaţă din satele săseşti, la “Salonul Gustului”, din Torino
Galerie Foto Corespondenţă din ItaliaDin doi în doi ani, la Torino se organizează “Salone del Gusto”. Se prezintă principalele produse de excelenţă ale Italiei, şi nu numai, în sectorul agro-alimentar. Ar putea să fie...

Zodiacul EROTIC. Cum se comportă la pat nativii fiecărei zodii? Cum poți să-i stimulezi și ce le face plăcere? Cum ajung la orgasm?

Zodiacul EROTIC. Cum se comportă la pat nativii fiecărei zodii? Cum poți să-i stimulezi și ce le face plăcere? Cum ajung la orgasm?
Știi care sunt zonele erogene ale partenerului (partenerei) și cum să le stimulezi? Știi cum să-l ajuți să atingă paroxismul? Dar ce te face pe tine să ajungi la orgasm? Cât te cunoști, ca mirabilă ființă...

“Casa Poporului şi Noul Centru Civic”, dezbatere la Muzeul Municipiului Bucureşti

“Casa Poporului şi Noul Centru Civic”, dezbatere la Muzeul Municipiului Bucureşti
Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul la o nouă dezbatere ce se va desfăşura la Palatul Suţu: Casa Poporului şi Noul Centru Civic, prelegere susţinută de arh. Andrei Popescu, joi 30 octombrie 2014, ora...

Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii la târgul internațional de la Lugano din Elveţia

Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii la târgul internațional de la Lugano din Elveţia
Vizitatorii târgului internațional de turism de la Lugano, cel mai important de acest fel din Elveția, vor putea face un tur virtual al Castelului Corvinilor din Hunedoara, grație unei aplicații pentru smartphone...