x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Cel mai tare balet şi orchestra din Viena

Cel mai tare balet şi orchestra din Viena

28 Oct 2014   •   18:35
Cel mai tare balet şi orchestra din Viena

Schoenbrunn Palace Orchestra – cea mai faimoasă orchestră din Viena şi St. Petersburg State Ballet On Ice (Ansamblul de balet pe gheaţă din St. Petersburg) vin la Bucureşti (Sala Palatului) în zilele de 5 şi, respectiv, 6 decembrie pentru două spectacole extraordinare.

Schoenbrunn Palace Orchestra, una din cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume, însoţită de Wienner Hof Ballet, soprana Elisabeth Pratscher şi baritonul Rafael Fingerlos vor delecta publicul cu un program deosebit. Iubitorii muzicii simfonice şi mai ales cei ai lui Johann Strauss vor avea privilegiul de a întâmpina Sărbătorile de Iarnă prin eleganţa muzicală a secolelor XVIII- XIX alături de celebra orchestră, condusă de Maestro Guido Mancusi.

Cu ocazia spectacolului “Spărgătorul de nuci- Balet pe gheaţă”, Ansamblul de balet pe gheaţă din St. Petersburg a trimis mesajul: “Suntem fericiţi că propriul nostru oraş, leagănul lui Piotr llici Ceaikovski, ne aduce în România pentru a 175-a aniversare a acestui mare compozitor. În acelaşi timp, suntem pe deplin conştienţi de responsabilitatea pe care această moştenire o reprezintă, o luăm foarte în serios şi, desigur, vom oferi o performanţă de top, pe care ne dorim ca spectatorii români cu greu să o dea uitării’’. Acest spectacol, unic in lume, a avut în echipa sa, de-a lungul timpului, nume mari ale patinajului mondial, precum: campionul olimpic Evgeni Plushenko, campioana europeană Olga Ivanovna, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov (cu titluri europene, mondiale şi olimpice), Alexei Ulanov etc. În prezent, 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victorii în competiţii internaţionale de patinaj artistic. La ambele spectacole, organizate de Christian Raetscher & GQE, biletele costă între 100 şi 300 de lei (500- VIP).

×