x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

26 Sep 2007   •   00:00

"Măncarea este cea mai primitivă formă de confort"

Sheilah Graham, ziaristă americană

Â

Gina Pascu, Giurgiu: "Puteţi să-mi daţi reţeta de preparare a ochiurilor à la Rossini?".

Ingrediente: 6 ouă, o lingură de unt, 100 g smăntănă, 50 g caşcaval ras, sare şi piper.

Preparare: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi spumă albuşurile şi turnaţi-le intr-un vas jena, presăraţi deasupra jumătate din caşcavalul ras, puneţi gălbenuşurile intregi şi apoi restul de caşcaval. Puneţi bucăţele de unt şi daţi la cuptor, la foc potrivit, 10 minute, după care turnaţi smăntăna, dregeţi de sare şi piper. Daţi la cuptor incă un minut. Serviţi fierbinţi, cu mămăliguţă sau păine prăjită.

Andreea Marcinuc, Suceava: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de sos de muştar".

Ingrediente: două ouă, 3 linguriţe de făină, o lingură de unt, două linguriţe de muştar, sare.

Preparare: Rumeniţi făina cu puţin unt şi stingeţi cu un pahar de apă fiartă. Daţi un clocot amestecănd temeinic, apoi trageţi vasul de pe foc, adăugaţi două gălbenuşuri, untul şi muştarul. Frecaţi bine şi mai puneţi puţin pe foc. Strecuraţi şi serviţi cald.

Angela Tocea, Comarnic: "Vă rog să-mi daţi reţeta de pastă de gogoşari".

Ingrediente: 5 kg gogoşari, 3 linguri de sare.

Preparare: Se spală şi se curăţă gogoşarii, apoi se taie bucăţi şi se trec prin maşina de tocat. Se pun la foc potrivit impreună cu sarea (după gust). Se fierbe o oră, apoi se trec prin sită şi se pun iar la foc pănă scade consistenţa pastei. Se pun in borcane mici ce se inchid imediat şi se sterilizează a doua zi 20 de minute. Se răcesc şi apoi se păstrează la rece.Â

×
Subiecte în articol: agenda