x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

03 Oct 2007   •   00:00

Dorina Florescu, Constanţa: "Vă rog să-mi daţi reţeta de măncare de fasole uscată pentru iarnă. Mulţumesc!".

Ingrediente: două kg fasole boabe, 5 cepe mari, 3 ardei graşi, 3 morcovi, un kg roşii (sau 500 ml suc), 500 ml ulei, foi de dafin, boabe de piper şi sare.

Preparare: Fasolea se fierbe ca pentru măncare obişnuită. Cănd e bine fiartă, se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeii tocaţi şi morcovii daţi pe răzătoare, se toarnă cinci linguri de ulei şi se lasă la fiert, amestecănd să nu se prindă. In altă cratiţă mai mare se pune la foc uleiul stins cu sucul de la roşii şi, după căteva clocote, se toarnă fasolea, se pun foile de dafin, boabele de piper şi se drege de sare. Se lasă la clocotit uşor, amestecănd pănă cănd se ridică la suprafaţă uleiul şi se opreşte focul. Se pune fierbinte in borcane de 800 g, se inchid imediat şi se răcesc la cuib. A doua zi, se sterilizează 20 de minute şi se răceşte tot la cuib.

Maria Ciutacu, Bucureşti: "Vă rog să-mi spuneţi cum se fac ouăle scoţiene? Mulţumesc anticipat!".

Ingrediente: 6 ouă, 300 g carne tocată, pregătită ca pentru chiftele, două ouă crude, pesmet.

Preparare: Se fierb tari ouăle şi se descojesc. Carnea tocată se imparte in şase porţii in care se inveleşte fiecare ou ca pe o perişoară mare şi se tăvăleşte prin ou bătut, apoi prin pesmet. Dacă e cazul se repetă ca să se lege bine. Se prăjesc in ulei, intr-un vas mai adănc, pănă se rumenesc. Se scot cu spumiera, se taie fiecare perişoară in două, cu un cuţit inmuiat in apă. Se servesc reci sau calde, cu salată, murături sau sos picant.

×
Subiecte în articol: agenda