x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Adrian Ilie

"Astazi e ziua ta..." - Adrian Ilie

20 Apr 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Adrian Ilie

Cu Steaua, echipa sa de suflet, a cucerit cele mai multe trofee. Pe vremea cand era la Valencia, echipa cu care a jucat finala Ligii Campionilor in 2000, antrenorul Claudio Ranieri l-a numit "Cobra". De curand a fost nevoit sa-si incheie cariera fotbalistica din cauza deselor accidentari. Fostul international Adrian Ilie implineste astazi 32 de ani.

"Fotbal am facut din placere"


"Ma simt bine de ziua mea de nastere. Astazi se vor intampla multe si nu stiu daca o sa am timp sa-mi serbez ziua. In primul rand, fetita mea are serbare la scoala si nu putem lipsi si, in al doilea rand, este meciul cu Steaua. In ceilalti ani eram mai mereu in cantonament sau in campionat si sarbatoream cu colegii, la masa, la vreun restaurant. Cadouri? De-a lungul timpului am primit cam tot ce mi-am dorit. Anul acesta, nu-mi doresc decat sa-mi vina pe lume un baiat. Asta m-ar face fericit. Singurul lucru de care imi pare rau este ca nu am mai putut sa joc fotbal. Odata si odata trebuia sa ma opresc. Nu stiu daca a fost prea devreme... Este o varsta 32 de ani... Poate ca mai jucam un an sau doi cel mult. Mi-e foarte dor sa joc. Cand privesc un meci la televizor, incep sa ma gandesc ca poate totusi trebuia sa mai incerc sa joc. Tatal meu m-a dus la fotbal, dar eram prea mic atunci. Aveam vreo 10 ani si nu am stat. Apoi, mai tarziu, a venit un antrenor in curtea scolii si ne-a vazut care eram mai bunicei si ne-a intrebat daca vrem sa ne pregatim organizat, adica sa mergem la un club sportiv de fotbal. Cand m-am apucat de fotbal am primit mule sfaturi. Cel mai important a fost ca, daca e sa joc fotbal, sa ma dedic 100% fotbalului ca sa pot face performanta. Fotbal am facut din placere. Dintre toate echipele la care am jucat, cel mai bine m-am simtit la Steaua si la Valencia. Sunt echipele la care am stat si o perioada mai lunga. Ma bucur pentru Steaua si le doresc mult succes. Imi pare rau ca performanta pe care o au ei acum, o semifinala in Cupa Uefa, n-am avut-o si eu pe timpul cand jucam la Steaua. La Valencia m-am simtit foarte bine si am fost respectat. Cei de acolo inca imi mai spun «Cobra». Chiar am fost la Valencia acum cateva luni si, dupa Pasti, am sa plec inapoi. In Spania am castigat campionatul si Cupa... Unul dintre momentele de varf din cariera mea fotbalistica este golul pe care l-am dat pentru echipa nationala in meciul cu Columbia. Cel mai mare regret este ca am ajuns de doua ori in finala Ligii Campionilor si nu am castigat niciodata. Am doua cupe de locul doi.
M-am gandit sa nu ies din fotbal si m-am oprit la impresariat. Nu m-am gandit sa fiu antrenor, pentru ca asta ar insemna sa fiu iar tot timpul plecat. Si, o data ce am terminat cu fotbalul, am pus familia pe primul plan. In ultima perioada am stat la Brasov, pentru ca nu stiam cum evolueaza problema mea cu piciorul si credeam ca am sa mai joc. De stabilit o sa ma stabilesc la Bucuresti in cateva luni. De afacerile mele nu ma ocup nici cand sunt la Brasov. Socrii mei se ocupa de hotel, de casele pe care le construim. Mie imi mai cer din cand in cand parerea."

×
Subiecte în articol: calendar fotbal