x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Adriana Săftoiu

"Astăzi e ziua ta..." - Adriana Săftoiu

de Ramona Vintila    |    11 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Adriana Săftoiu
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Intotdeauna pleacă de la principiul că atunci cănd ai nevoie de un pahar cu apă familia este cea care iţi va da acel pahar. "In general, intr-o familie nu doar unii trebuie să ceară şi alţii să dea", spunea fostul consilier prezidenţial. Adriana Săftoiu implineşte astăzi 40 de ani.

"Politica nu este făcută de ingeri…

Intotdeauna pleacă de la principiul că atunci cănd ai nevoie de un pahar cu apă familia este cea care iţi va da acel pahar. "In general, intr-o familie nu doar unii trebuie să ceară şi alţii să dea", spunea fostul consilier prezidenţial. Adriana Săftoiu implineşte astăzi 40 de ani.

"Dacă aceasta este constatarea dumneavoastră, că am făcut cu eleganţă politică, mă bucur şi sunt convinsă că este loc de o astfel de politică in Romănia de astăzi. Imi este greu să spun care este cea mai mare izbăndă a mea in calitate de purtătoare de cuvănt a administraţiei prezidenţiale. Aş prefera să vorbească alţii despre această posibilă izbăndă. Ştiu că obiectivul meu a fost intotdeauna să practic o comunicare transparentă. Nu ştiu dacă am reuşit, dar mi-am propus să tratez ziaristul cu respect, să nu-l mint, să nu il desconsider. Obiectivul meu ca purtător de cuvănt, ca om in comunicare a fost să-mi respect interlocutorul. Modelul meu in viaţă au fost bunicii. Viaţa profesională are legătură cu cea personală. Consider că ele se reflectă şi se imbină. Ceea ce am invăţat de la bunicii mei am incercat să păstrez şi in viaţa profesională. Conjunctura m-a adus in politică. Opţiunea mea a fost să fiu profesor, dar pănă la urmă a fi profesor se bazează pe comunicare. Politica reprezintă pentru mine o experienţă care m-a maturizat poate inainte de vreme. Am avut multe satisfacţii, pentru că am cunoscut oameni puternici. In ciuda faptului că poli-tica nu este făcută de ingeri, totuşi am descoperit şi oameni de calitate. Probabil că dacă nu aş fi descoperit şi aceste laturi pozitive ale politicii, aş fi abandonat definitiv acest domeniu.

Cea mai mare realizare a mea este copilul. In ceea ce priveşte viaţa profesională… Eu nu separ atăt de mult lucrurile intre ele. Nu poţi să ai o viaţă profesională teribilă şi o viaţă personală foarte proastă sau invers, pentru că ele se reflectă, obligatoriu. Am incercat să păstrez echilibrul căt am putut. Poate uneori am mai derapat, dar important este să corectezi in timp util ce nu merge. Am avut momente de descurajare, dar nu am fost singură, astfel incăt să-mi abandonez cariera. Dacă eu nu mi-am găsit resursele, m-au ajutat alţii să merg mai departe. Dacă aş putea reintoarce timpul, aş mai face un copil. Cred că aceasta este cea mai mare neimplinire a mea.

O carte despre viaţa mea? Obligatoriu ar ieşi o carte de umor. Dacă nu aş avea umor aş fi putut să trec peste foarte puţine lucruri.

Nu am nimic programat pentru astăzi, dar voi căuta să mă intălnesc cu toţi oamenii care imi fac foarte multă plăcere şi mă bucură. Imi doresc sănătate şi să pot face lucruri de care să nu-mi fie ruşine."

Senzaţie

"40 de ani… trebuie să mă sperie? O să văd. Se spune că la 40 eşti mai coaptă decăt la 30 şi se mai spun şi alte lucruri. Voi lua partea bună a acestei vărste"

Adriana Săftoiu fost consilier prezidenţial

×
Subiecte în articol: calendar