x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Ducu Bertzi

Astazi e ziua ta... Ducu Bertzi

de Mihai Stirbu    |    Ramona Vintila    |    21 Sep 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Ducu Bertzi

Ducu Bertzi, unul dintre cei mai apreciati interpreti romani de muzica folk, isi lanseaza astazi, la implinirea varstei de 51 de ani, un album intitulat "Best of ’06" cu cele mai iubite piese din repertoriul sau.

"Regret ca nu am fost mai harnic"

Ducu Bertzi, unul dintre cei mai apreciati interpreti romani de muzica folk, isi lanseaza astazi, la implinirea varstei de 51 de ani, un album intitulat "Best of ’06" cu cele mai iubite piese din repertoriul sau.

Jurnalul National: Cum a fost anul care se incheie in viata dumneavoastra?
Ducu Bertzi: A fost un an foarte bun. Am fost afara, in cateva locuri exceptionale. Am ajuns in sudul Frantei, in orasul in care s-a nascut Nostradamus. La inceputul lunii decembrie am fost pentru prima data in Israel si am vizitat toate locurile sfinte. In tara am avut in primavara un concert foarte bun la sala "Amfiteatru", de la Teatrul National. In vara am fost consilierul Festivalului de Folk de la Sighisoara. Au urmat serile minunate de "Folk You".

In ce proiecte sunteti implicat acum?
Imi doresc sa promovez acest "Best of". In decembrie va fi perioada de colinde si voi fi in tara, pentru a putea raspunde la toate solicitarile. Nu vreau sa plec din tara, pentru ca e nevoie de mine aici.

Ce reprezinta muzica pentru dumneavoastra?
Inseamna foarte mult, pentru ca am trait din fazele prunciei alaturi de muzica. Mama a cantat in corul orasului si mergeam la repetitii cu ea cand eram foarte mic. Am inceput sa studiez vioara inca de la 6 ani. Muzica m-a ajutat sa trec peste momente grele. Ceea ce nu am banuit, in vremea in care m-am apucat de muzica, e ca ea m-a ajutat sa vad lumea.

Care este realizarea care v-a adus cele mai mari satisfactii?
Cea mai mare realizare a mea nu este pe plan artistic, ci pe plan personal. Este vorba despre copiii mei. Maura si Rares sunt cea mai mare implinire a mea si a sotiei mele.

Ce este cu adevarat important pentru dumneavoastra?
Nu as putea trai fara dragostea celor din jur. Daca nu simti dragostea celor care te inconjoara, daca simti ca oamenii nu mai au nevoie de tine, poti sa te retragi definitiv.

Ce regrete aveti?
Profesional, regret ca nu am fost mai harnic. Am avut momente in care m-am complacut cu ceea ce am realizat. Chit ca stiam ca nu e destul, mi-a placut starea de fapt. Din pacate, constat ca este greu sa recuperez ceva din urma. Ca om, cateodata imi reprosam ca sunt mult prea sincer si prea deschis cu cei din jur. Dar nu regret acest lucru. Este doar o slabiciune de-a mea.

Ce visuri aveti la 51 de ani?
Visez sa stau peste 10 ani undeva la umbra, intr-o clima extrem de placuta, si sa beau ceva racoritor.

Ce va doriti de la anul ce urmeaza in viata dvs.?
Imi doresc sa apara si alte proiecte interesante, la care sa am forta necesara sa particip. De asemenea, sa fiu sanatos atat eu, cat si toti cei din jurul meu.

REVERIE
"Visez sa stau peste 10 ani undeva la umbra, intr-o clima extrem de placuta, si sa beau ceva racoritor" - Ducu Bertzi, interpret folk
×
Subiecte în articol: calendar