x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Florin Brătescu!

Astăzi e ziua ta... Florin Brătescu!

de Roxana Vintila    |    14 Mai 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Florin Brătescu!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"Aş merge tot pe drumul numit... televiziune"



"Televiziunea înseamnă tot. În televiziune am început activitatea şi în televiziune mi-o termin. Nu am cunoscut alt domeniu de activitate decât acesta", mărturiseşte Florin Brătescu. Primul crainic al Televiziunii Române îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Televizunea... o carieră plină de momente frumoase, mai ales prin prisma începutului în care, alături de telespectatori, descopeream televiziunea şi descopeream ce se poate face sau nu se poate face în televiziune. Erau foarte multe experimente cu deznodăminte mai mult sau mai puţin fericite. Să scriu despre televiziune? Sunt sceptic, pentru că s-au scris destul de multe. Nu ştiu ce aş putea aduce nou, dar ar putea ieşi o carte pentru unii  interesantă, dar nu un mare succes de piaţă.

Antena 1, primul copil!

Este o meserie în care am trecut prin toate etapele: de la prezentare de program la prezentare de ştiri, de la activitate de redactor, şef de rubrică cum erau la acea vreme, la redactor-şef.

Am parcurs toată gama, încheind cu... Antena 1. Postul meu de suflet, pe care l-am luat de la bun început. Locul în care într-adevăr am avut şi cele mai mari satisfacţii. Important este ca un om de televiziune să facă totul cu pasiune, cu convingere şi atunci inerent vor veni şi rezultatele. Pe parcurs am devenit ceva mai realist din punctul de vedere a ce se poate şi ce nu se poate. Am învăţat foarte multe în această perioadă de Antena 1. Venisem cu o anumită experienţă şi de viaţă şi profesională din Televziunea Română, dar care nu neapărat s-a pliat în ceea ce însemna şi ceea ce trebuia să realizez aici, la Antena 1. De ce să mint?

De-a lungul timpului au fost foarte, foarte multe împliniri... în toţi aceşti mulţi ani de televiziune. Nu regret nimic din tot ceea ce am făcut şi, dacă ar fi să o iau de la capăt, probabil că aş merge pe acelaşi drum.

ÎNCĂ UN AN
Nu mă preocupă ideea zilei de naştere, mai ales că am sărbătorit atât de multe de-a lungul vremii încât trec mult mai indiferent faţă de ziua cu pricina.

Nu ştiu dacă să mă bucur sau să nu mă bucur de faptul că a mai trecut un an... Dar este de încheiat în virtutea obişnuinţei măcar cu un
"La mulţi ani!"

×
Subiecte în articol: calendar