x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Ionel Ganea

Astazi e ziua ta... Ionel Ganea

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    09 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Ionel Ganea

Pana acum o luna a evoluat in liga secunda a campionatului din Anglia, la echipa Wolverhampton. De curand s-a alaturat echipei Dinamo, unde, dupa primele sale evolutii, deja a cucerit inimile pretentiosilor suporteri din Stefan cel Mare. Atacantul Ionel Ganea implineste maine 33 de ani.

"Regret... ca n-am plecat sa joc in Turcia"

Pana acum o luna a evoluat in liga secunda a campionatului din Anglia, la echipa Wolverhampton. De curand s-a alaturat echipei Dinamo, unde, dupa primele sale evolutii, deja a cucerit inimile pretentiosilor suporteri din Stefan cel Mare. Atacantul Ionel Ganea implineste maine 33 de ani.

Jurnalul National: Ce se intampla de ziua ta ?
Ionel Ganea: Sunt impreuna cu familia, in Romania. Au mai venit si niste prieteni ai copiilor mei din Anglia, si o sa sarbatorim impreuna.

Ce schimbari au avut loc in ultima vreme in viata ta?
Cea mai importanta schimbare este ca m-am intors in Romania. Dupa sapte ani petrecuti in strainatate am revenit cu familia in tara. Sunt acum legitimat la Dinamo. Am intrat deja in cantonament cu echipa.

Iti doreai mult sa te intorci?
Nu imi doream foarte mult, dar nu mai puteam sa rezist acolo.

Cum vezi venirea ta la Dinamo? Un pas inapoi?
Pentru mine, la varsta pe care o am, nu pot sa spun ca e un pas inapoi, mai ales ca eu am luat aceasta hotarare. Nu vad de ce ar fi un pas inapoi. Decizia am luat-o cu sotia mea, consideram ca asa este cel mai bine pentru toata lumea. Domnul Rednic a considerat ca trebuie sa vin si am optat pentru aceasta alegere.

Cum a fost inceputul in fotbal pentru tine?
Am inceput la Brasov, la varsta de 21 de ani. Prin ’98-’99, am jucat sapte luni pentru Bistrita si urmatoarele sase luni am jucat pentru Rapid-Bucuresti, unde am reusit sa castig in acel an campionatul. Am fost atunci coleg cu Mircea Rednic. Pentru mine a fost o onoare sa jucam impreuna, pentru ca avea deja un nume, era cunoscut la nivel international, atat el cat si Lupu si Sabau. Pentru mine a fost o experienta placuta sa fiu alaturi de asemenea jucatori. Dupa Rapid am plecat in Germania pentru patru ani.

Ce regrete ai in cariera ta?
Singurul regret din toata cariera mea a fost ca n-am plecat sa joc in Turcia. Am avut posibilitatea sa plec sa joc acolo si nu am plecat.

Ai facut bine ca te-ai apucat de fotbal? Puteai sa faci altceva mai bine?
Mi-am dorit sa joc fotbal. Cand iti doresti ceva foarte mult, vrei sa mergi pe drumul ala. Si eu am vrut foarte tare sa fiu fotbalist. Am fost ambitios. Cu toate ca profesoara mea de sport din generala toata ziua ma batea la cap sa ma duc la handbal, eu ma duceam la fotbal.

Prin trecerea anilor simti ca ti-a mai scazut din entuziasmul de la inceput?
Nu, din contra. Acum sunt la fel de ambitios. Ma ajuta si experienta.

Care sunt dorintele tale pentru noul an de viata?
In primul rand, atat eu, cat si familia mea, sa fim sanatosi. Daca ai sanatate le ai pe toate.

PASIUNE
"Cand iti doresti ceva foarte mult, vrei sa mergi pe drumul ala. Si eu am vrut foarte tare sa fiu fotbalist. Am fost ambitios. Cu toate ca profesoara mea de sport din generala toata ziua ma batea la cap sa ma duc la handbal, eu ma duceam la fotbal." - Ionel Ganea, fotbalist
×
Subiecte în articol: calendar