x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta...": Lucian Avramescu - "M-am simtit mai bine intre ziaristi..

"Astazi e ziua ta...": Lucian Avramescu - "M-am simtit mai bine intre ziaristi..

14 Aug 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta...": Lucian Avramescu  -  "M-am simtit mai bine intre ziaristi..

Scriitorul si jurnalistul Lucian Avramescu isi aniverseaza azi ziua de nastere. La multi ani!

"Un an in plus inseamna un an in minus. M-am gandit sa nu-mi aniversez ziua de nastere. E o aniversare trista, cred. La 25-30 de ani se uitau mai multe fete la mine. Acum ma uit eu spre ele.

In jur de 50 de ani mi-am serbat zilele de nastere cu colegii din generatia mea din presa. Cu toate ca sunt membru al Uniunii Scriitorilor, intotdeauna m-am simtit mai bine intre ziaristi; aici mi-am petrecut viata, majoritatea aniversarilor mele le-am facut in jurnalism. Aniversarea care mi-a ramas intiparita in minte a fost cea de la 18 ani; am fost cumplit de trist.

Am simtit ca prin documente devin matur, iar eu simteam ca nu pot deveni nici matur si nici batran, pentru ca sunt poet. Prin poezie, calificarea mea la capitolul "maturitate" imi displacea profund. Cred ca poetii sunt niste adolescenti permanenti si mi-a parut rau sa fiu detronat din jiltul de adolescent. Nu mi-am facut niciodata planuri la implinirea unei varste, de obicei fac cate un chef cu prietenii. Planurile le fac intre implinirile varstei. Se zice ca bucuria de a trai mult este umbrita de tristetea de a te vedea batran. Nu prea am chef sa ma vad batran. Inaintarea in varsta o vad ca pe o bucurie apasatoare.

In clipa asta, in care am o nepotica de patru ani, pe care o cheama Marta si care este o dulceata, o splendoare, nu mi-as dori sa am o alta varsta, fiindca s-ar putea sa nu o mai am pe Marta. Sunt un melancolic permanent, asa ca aniversarile nu-mi dau aceasta stare.

Cea mai mare realizare a mea e ca m-am nascut. Nu am regrete, nu-mi pare rau ca nu m-am nascut Fat-Frumos, pentru ca unele fete zic ca sunt chiar frumusel… Nu imi pare rau ca nu sunt sef de stat, chiar imi place sa fiu scriitor-jurnalist. Asta este cea mai mare realizare a mea!

E povestea pentru care am fost plamadit de mama si de tata. Ce as spune despre mine? Sunt un tip groaznic! Dar e bine sa ai de-a face cu mine, pentru ca unii zic ca sunt frumos pe dinauntru si mi se pare ca nu am motive sa-i contrazic."
×
Subiecte în articol: calendar