x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Luminita Gheorghiu

Astazi e ziua ta... - Luminita Gheorghiu

01 Sep 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Luminita Gheorghiu

A jucat in numeroase filme si piese de teatru, dar toata lumea o stie drept Catrina lui Moromete. Succesul inregistrat de cel mai nou film al lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lazarescu", a readus-o in prim-plan. Actrita Luminita Gheorghiu implineste astazi 56 de ani.

"Iubesc Iubirea si de aici mi se trag multe"

A jucat in numeroase filme si piese de teatru, dar toata lumea o stie drept Catrina lui Moromete. Succesul inregistrat de cel mai nou film al lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lazarescu", a readus-o in prim-plan. Actrita Luminita Gheorghiu implineste astazi 56 de ani.

"Varsta pe care o ai este varsta inimii. Daca inima palpita, tresare si este vesela, asta este varsta pe care o ai. Nu este nici o gluma si nu este ceva inventat de mine. Lucrul acesta l-au mai spus si altii, iar eu l-am verificat in timp. Cand sunt relaxata, este perfect. Si sunt relaxata atunci cand imi reuseste un rol sau atunci cand gatesc cate ceva si copiii mei sunt multumiti. Sau daca nu vad atatea stiri proaste la televizor. Atunci ma simt foarte bine si atunci aceea este varsta. Implinesc 56 de ani, nu am ascuns niciodata, pentru ca la 18 ani aratam ca la 56, iar acum am senzatia ca arat ca la 18. Anul acesta sunt intr-o intimitate perfecta cu sotul meu, pentru ca fetele sunt intr-o mica vacanta in Grecia. Banuiesc ca dupa atata timp o sa vrea sa ma ceara din nou de nevasta si ma va duce la restaurantul meu preferat. O sa incerc sa ferec portile, sa nu mai intre nimeni, dar, in mod categoric, Ioana Pavelescu si Anca Sigartau vor sari gardul. Nu sunt foarte delicate sau educate. Vor veni cu sampanie si cu tort. Ioana imi spune mereu: «Mai, nu te mai ingrasa, nu mai manca, te rog. Fara branza, fara smantana, fara paine». Mi-a si dat un regim de slabire. Deci, chiar daca voi da drumul cainelui, Ioana tot va sari gardul, doar a facut gimnastica toata viata, iar Anca, la cat este de tanara si de zgubilitica, o sa-l sara oricum. Asa va decurge ziua mea, plus multe discutii interminabile despre teatru. Atunci cand Ioana Pavelescu, Anca Sigartau si Cornel Botez, sotul meu, se intalnesc nu discuta altceva. Ce mai jucam, ce sa mai punem in scena? Sunt neobositi. Sper sa nu ploua. Poate il iau de mana si ne plimbam pe sub copacii de prin Cotroceni. Daca ar fi sa o iau de la capat, as schimba mai multe lucruri in viata mea. In primul rand, as face mai multi copii, mi-am dorit mereu sa am cinci. As fi putin mai atenta la cariera mea. La profesie am fost atenta, daca am avut un rol mic sau unul mare, sufletul mi-a tremurat la fel de tare. Nu imi place la mine un lucru care, incet, incet, poate distruge sanatatea oricui. Cand intru in casa, incep sa ma uit la pereti, la covoare. E un obicei pacatos la orice om, nu doar la o actrita. Ma uit prea putin in oglinda. Ma uit la vase, la capace, la fundul vaselor. Nu recomand nimanui asta. Am o prietena care traieste in Italia din 1972 si ea imi spune: «Daca nu te bucuri de frumusetea unei flori, nu te poti bucura de nimic. Poti avea si castele». Sunt filozofii arhicunoscute, eu nu spun nimic nou. Si domnul Ciulei spunea: «Nimic nu este nou, totul se copiaza, numai sa stii ce copiezi». Sunt un om care iubeste poate putin prea mult Iubirea. Iubesc oamenii, am o sensibilitate iesita din comun apropo de oameni si de familie. Iubesc Iubirea si de aici mi se trag multe." (Loreta Popa)

SFATURI
"Am o prietena care traieste in Italia din 1972 si ea imi spune: «Daca nu te bucuri de frumusetea unei flori, nu te poti bucura de nimic. Poti avea si castele». Sunt filozofii arhicunoscute, eu nu spun nimic nou. Si domnul Ciulei spunea: «Nimic nu este nou, totul se copiaza, numai sa stii ce copiezi»" - Luminita Gheorghiu, actrita

×
Subiecte în articol: calendar