x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marian Rilea

"Astazi e ziua ta..." - Marian Rilea

19 Dec 2004   •   00:00

In cei peste 20 de ani de cariera a dat viata multor tipuri de personaje, fie ele de film sau de teatru. Generatii de copii il cunosc insa drept "Magicianul". Astazi, Marian Rilea implineste 47 de ani.

"Sunt un optimist incurabil!"

"A mai trecut o primavara si astept sa treaca iarna... Prin natura profesiei nu am incotro, asa ca imi voi petrece ziua de nastere asa cum am fost obisnuit, prin munca; asta e meseria, nu am ce sa fac. La 25 de ani credeam ca mai am timp, acum cred ca timpul nu mai este suficient. Atunci mai aveam timp sa gresesc... Cele mai frumoase aniversari erau pe vremea cand faceam televiziune pentru copii si chiar copilasii cu care lucram erau, in afara de ai mei de acasa, primii care ma felicitau. Cam prea repede a trecut timpul, dar cred ca pentru toata lumea e la fel. Schimbarea prefixelor nu le-am considerat niste etape si, poate, la 40 de ani m-a afectat cel mai tare, din cate imi aduc eu aminte, si cu siguranta la 50 de ani o sa ma afecteze chiar foarte tare. La 40 de ani am simtit ca este o jumatate pe care nu am trait-o ca lumea si nu aveam nici un plan de viitor pentru cealalta jumatate, optimist fiind. Nu mi se pare ca inaintarea in varsta este o greutate, pentru ca nu o bag in seama, dar fiziologic exista. Daca as putea sa dau timpul inapoi nu as face-o pentru mine, as face-o pentru toti. M-as intoarce sigur la 33 de ani; e o varsta care tine de sacru si de memoria credintei. Un an incheiat... imi aduce tristetea anului pe care l-am pierdut, dar e povestea domnului Timp, pe care eu il respect. Ziua mea, e la sfarsitul anului dar bilantul il fac la inceputul lunii ianuarie; atunci vad daca mi-a reusit anul sau nu. Cel mai mare regret e ca mi-am pierdut putin vara in tot felul de proiecte care deocamdata nu s-au realizat. Cea mai mare realizare e ca am reusit trei performante actoricesti, doua sunt la Oradea in ‹‹Electra››, una cu ‹‹Persii›› dupa Eschil, la Sibiu. In ceea ce ma priveste ii las pe altii sa ma defineasca, eu sunt un optimist incurabil si un om, in general, bolnav de munca."

CLIPE

"Cele mai frumoase aniversari erau pe vremea cand faceam televiziune pentru copii si chiar copilasii cu care lucram erau, in afara de ai mei de acasa, primii care ma felicitau"

DORINTA

"Daca as putea sa dau timpul inapoi, nu as face-o pentru mine, as face-o pentru toti. M-as intoarce sigur la 33 de ani; e o varsta care tine de sacru si de memoria credintei" - Marian Rilea, actor

×
Subiecte în articol: calendar