x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Marius Florea Vizante

Astazi e ziua ta... - Marius Florea Vizante

11 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Marius Florea Vizante

Maestrul Gelu Colceag l-a avut ca discipol la UNATC. Adevaratul debut l-a avut pe scena Nationalului bucurestean, unde a interpretat, printre alte roluri, pe Sancho Panza, Branzovenescu sau Bila din "Dragoste in hala de peste". Actorul Marius Florea Vizante implineste maine 33 de ani.

"De ziua mea imi doresc un copil"

Maestrul Gelu Colceag l-a avut ca discipol la UNATC. Adevaratul debut l-a avut pe scena Nationalului bucurestean, unde a interpretat, printre alte roluri, pe Sancho Panza, Branzovenescu sau Bila din "Dragoste in hala de peste". Actorul Marius Florea Vizante implineste maine 33 de ani.

"Cifra asta balbaita de 33 de ani o primesc cu un dram de seriozitate: ma insor. De ziua mea voi fi cu o parte din prieteni pe Litoral, am ales un sat din Bulgaria. Cel putin acolo nu se aud manele. Imi aduc aminte de aniversari deosebite si asa va fi si asta de acum, cu siguranta, pentru ca noi obisnuim ca la petrecerile noastre sau, ma rog, cand aniversam pe cineva sa dam si o tema petrecerii. Am avut petrecere kitsch, care a fost competitiva si m-am clasat pe primul loc, nu stiu cum, nu m-am straduit mult, am avut petrecere ceausista in care s-au intonat binecunoscutele poezii, melodii, s-au mancat creveti vietnamezi, s-a baut votca Saniuta, eugenii, s-au purtat costume de pionieri, de soimii patriei, muncitori, elevi, tarani. Avand in vedere ca suntem pe Litoral, intr-un loc destul de putin vizitat de turisti, avem petrecere vegetala. Vom incerca sa bem numai bauturi facute din vegetale, vom incerca sa mancam numai vegetale pe cat posibil, sa evitam gratarul in seara asta si evident vom fi imbracati numai cu accesorii vegetale, adica haine din in, din bumbac, din canepa... Fara indoiala, se simt urmele inaintarii in varsta, nu mai sunt asa de vioi dupa o petrecere. Timpul pare ca trece mai repede acum, asta si din cauza schimbarilor de clima, acum e soare, acum e ploaie si ai senzatia ca tocmai a venit toamna. De ziua mea imi doresc un copil. Cea mai mare satisfactie a vietii mele ar fi poate faptul ca primesc recunoastere pentru ceea ce eu cu greu mi-am imaginat ca pot fi: un actor decent care poate aparea pe prima scena. Pe mine ma infurie prostia agresiva si incerc sa ma manifest in limitele bunului-simt, in toate.

Din anul trecut, la capitolul realizari ar fi mai multe: am devenit proprietar, mi-am achizitionat un autoturism decent, am reusit sa iesim pe piata cu un prim spectacol de teatru eminamente privat. In capul meu, cam din clasa a IV-a mi-am dorit sa joc... In afara de actorie cred ca mi s-ar fi potrivit o meserie cu multa initiativa si manualitate; sunt si destul de bun organizator si destul de bun mester. Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la Nina Cassian, in urma unui spectacol pe care l-am sustinut in America; mi-a spus sa am grija ce fac cu talentul meu, pentru ca talentul nefolosit este unul dintre cele mai mari pacate."

INDEMN
"Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la Nina Cassian, in urma unui spectacol pe care l-am sustinut in America; mi-a spus sa am grija ce fac cu talentul meu, pentru ca talentul nefolosit este unul dintre cele mai mari pacate"Marius Florea Vizante, actor
×
Subiecte în articol: calendar