x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta...Mioara Avram

Astazi e ziua ta...Mioara Avram

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    01 Sep 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta...Mioara Avram

Este actrita la Teatrul Bulandra. A putut fi vazuta in filmul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, in rolul asistentei medicale Mioara Avram. Actrita Luminita Gheorghiu implineste astazi 57 de ani.

"As fi vrut sa joc mai mult comedie"

Jurnalul National: Rolul din "Moartea domnului Lazarescu" v-a adus aprecierea juriului de specialitate?
Da, la Festivalul International "TIFF" de la Cluj, la Festivalul Francofoniei din Belgia si la Festivalul Filmului Francofon din Maroc au fost niste premii de interpretare ce mi-au adus foarte multa bucurie. "Moartea domnului Lazarescu" mi-a dat prilejul sa ies in fata, mai mult decat alte filme. Sigur ca "Morometii" este un film care va ramane in sufletul meu si este si un film foarte iubit, dar nu a avut norocul sa calatoreasca atat de mult peste hotare. Sunt multumita, pentru ca in viata poti sa astepti ceva si sa nu apara niciodata. Am avut pana la urma noroc.

Va asteptati la un asemenea succes cu acest film?
La un succes atat de mare international chiar nu ma asteptam. Are 35 de premii internationale. Cu rolul pe care l-am avut nu m-am asteptat absolut deloc sa iau vreun premiu, pentru ca am avut un personaj care statea destul de mult in umbra.

Ce ati facut in ultimul an in teatru?
Recent am repetat pentru un spectacol cu piesa "Minunata pantofareasa", in regia Ancai Sigartau, la Bulandra. Cu aceasta piesa am fost prezenti la Festivalul de Teatru Medieval de la Sibiu.

Care ar fi cea mai mare realizare pe plan profesional?
Rolul Urioletta, din piesa "Bigudiuri", scrisa de Mimi Branescu. Am jucat-o in nocturnele de la Teatrul Nottara, cu Anca Sigartau, Catrinel Dumitrescu, Constantin Cojocaru si Gabi Rauta.

Aveti regrete?
As fi vrut sa joc mai mult comedie, iubesc foarte mult comedia. Ca numar de roluri importante nu am foarte multe, dar recunosc ca niciodata nu m-am gandit la un rol anume. M-am lasat pe intuitia celorlalti. Acum insa ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa fac mai multe pentru mine. Pana la urma am avut noroc. Rolul din "Moartea domnului Lazarescu" mi-a oferit o gama larga de interpretare. Puteam sa termin aceasta profesie si sa nu imi apara acest rol.

In afara de actorie, ce alte pasiuni aveti?
Mi-au placut intotdeauna dansul si muzica. Daca as fi avut voce, poate ca m-as fi facut cantareata. Sunt multe lucruri care imi plac. Am pasiunea familiei. Familia este foarte importanta pentru mine. Foarte mult timp din viata l-am rezervat familiei si copiilor. Pentru copii, in special, nu a fost un lucru foarte bun, pentru ca am riscat sa fiu cateodata cicalitoare. Dar asa am inteles eu ca e bine, ca i-am adus pe lume ca sa am grija de ei.
×
Subiecte în articol: calendar