x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta...": Mircea Baniciu - "Dumnezeu stie cel mai bine..."

"Astazi e ziua ta...": Mircea Baniciu - "Dumnezeu stie cel mai bine..."

31 Iul 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta...": Mircea Baniciu - "Dumnezeu stie cel mai bine..."

Mircea Baniciu implineste astazi 55 de ani. La multi ani!

"Un an in plus dupa niste ani... inseamna pentru mine mai multa experienta, intelepciune si pana la urma... un an mai putin... La 25 intelegeam destul de putin din toate cate le-am avut, acum ma minunez cum s-a putut intampla sa trec nebagand de seama pe langa atatea clipe, pe care azi le vad in cu totul alta dimensiune, probabil ca asa a trebuit sa se intample. Dumnezeu stie cel mai bine...

Aniversarile de la 20 nu se mai terminau, asa cum nici prietenii si starea "cea buna", cea aducatoare de energii pozitive. Acum, pana si prietenii, colegii si toti ai mei sunt, nu stiu de ce, mult mai "cumpatati"... pana si eu incep sa ma gandesc c-ar fi bine sa ma mai potolesc... Cu fiecare an, timpul a trecut din ce in ce mai repede! Azi e pentru mine o zi speciala pentru ca e prima! Pe de alta parte n-am avut niciodata sentimentul clar ca o data cu trecerea timpului as deveni altul... mai bun sau mai rau tot asa cum n-am regretat nici unul din anii trecuti... am sperat intotdeauna ca urmatorul sa fie... si mai bun... La fiecare aniversare mi-am propus cate ceva. Multe lucruri, suficient dorite, mi s-au implinit. Altele au venit miraculos! As spune pentru ca nici macar nu mi-am permis sa le visez.

Mi-as dori acum o lume mai buna, in care sa-mi pot dori ceva mai mult! Deocamdata nu cred ca anii ce trec sunt o povara, dar sunt sigur ca va veni vremea... Poate mi-as dori si o alta varsta, dar la ce mi-ar folosi?! Inspre norocul meu n-am avut prea multe de regretat in anul ce a trecut, dar nici cu cine stie ce fapte mari nu mi-as permite sa ma laud... Ma gandesc la urmatorul ca la unul aducator de daruri... Cum ma face sa ma simt un an in plus? Ce mai conteaza un an, cand de ani chiar nu ducem lipsa?... Cum voi sarbatori? De, ca si cum "varsta" ar fi cel mai de pret lucru... as sarbatori totusi ziua in care am avut sansa sau nesansa... sa vin pe lume."

×
Subiecte în articol: calendar