x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Crişan Muşeţeanu

Astăzi e ziua ta: Crişan Muşeţeanu

de Ramona Vintila    |    15 Dec 2010   •   20:55
Astăzi e ziua ta: Crişan Muşeţeanu

142665-crisan-museteanu.jpgFostul director al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr Crişan Muşeţeanu împlineşte mâine 63 de ani. La mulţi ani!

„Vârsta pe care o am acum mă îndreptăţeşte să spun că am ajuns la vârsta înţelepciunii. După ce toată viaţa am fost contracronometru, acum încerc să mă mai temperez. Nu reuşesc însă întotdeauna pentru că sunt o fire foarte activă şi mereu mă implic în diverse proiecte şi activităţi. Doresc să îmi alcătuiesc o nouă scară a valorilor mai ales după aflarea veştii că voi deveni bunic, dar şi în lumina faptului că mă apropii de finalul carierei. În momentul acesta familia mea are această preocupare. Este o postură nouă de care aş vrea să mă bucur din plin în continuare.

Pe plan profesional am de finalizat un proiect de cercetare mai vechi legat de civilizaţia romană în spaţiul Dobrogei contemporane. Cercetarea se va reali­za oricum în colectiv, cu aportul unor tineri cercetători. Ei sunt cei care aduc noul, eu vin mai mult cu experienţa şi cunoştinţele acumulate de-a lungul timpului. Sunt persoana care crede cu tărie în aportul tinerilor, ei sunt cei care ne duc mai departe societatea. Nu sunt deloc de acord cu cei de vârsta mea care folo­sesc deja bine cunoscuta expresie «tinerii din ziua de azi...».

De asemenea trebuie să menţionez că anul acesta am încheiat cariera administrativă de la Muzeul Naţional de Istorie a României, din păcate cu gustul amar al imposibilităţii de a finaliza unele proiecte începute. Rămân însă multe alte împliniri realizate împreună cu colegii în cei 13 ani de activitate managerială.

Luna decembrie este într-o oarecare măsură şi tristă, deoarece privesc în jurul meu şi constat că multe persoane dragi mie nu mai sunt. Este vorba de oameni cărora le port recunoştinţă pentru faptul că au contribuit esenţial la formarea mea atât personală, cât şi profesională.  Mă bucur însă de aniversarea mea şi de luna sărbătorilor alături de familie şi de nepoţica ce se va naşte în curând.”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...