x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Amatori - Armenii vor in Uniune

Amatori - Armenii vor in Uniune

13 Ian 2005   •   00:00

Uniunea Europeana devine din ce in ce mai atractiva si pentru alte state de pe continentul european. Mai nou, chiar si Armenia s-ar bucura sa faca parte din spatiul comunitar.

Un recent sondaj realizat de Centrul Armenian pentru Studii Nationale si Internationale (ACNIS) releva ca peste 64% dintre cei chestionati au declarat ca sprijina aderarea statului armean la comunitatea europeana.

EFORTURI. Armenia este membra a Consiliului Europei inca din anul 2001, autoritatile propunandu-si in mod oficial sa se integreze "in mod progresiv dupa modelele si standardele Uniunii Europene". Fixarea unei date exacte pentru inceperea negocierilor de aderare nu a fost realizata nici pana acum, informeaza Agencia Internacional de Noticias.

CASTIG. Sprijinul oferit de cetatenii armeni integrarii in Uniune se datoreaza si faptului ca, pe langa beneficiile si toate avantajele economice care decurg din statutul de membru, lucru remarcat de peste 29,7% dintre ei, o rezolvare cat mai justa pentru disputa din regiunea Nagorno-Karabak, teritoriu controlat de etnicii armeni, dar revendicat de Azerbaidjan, va fi si ea posibila daca Armenia este acceptata de autoritatile de la Bruxelles (16,7%). Astfel, la intrebarea "Sunteti de acord cu aderarea Armeniei la Uniunea Europeana?", peste 64% dintre armeni nu au ezitat sa se declare pentru, in timp ce doar 11,8% dintre ei s-au declarat impotriva. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul