x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Fonduri de milioane pentru Constitutia comunitara

Fonduri de milioane pentru Constitutia comunitara

17 Mar 2005   •   00:00

Parlamentul European va debloca suma de opt milioane de euro din propriul buget pentru a lansa o campanie de informare asupra Constitutiei comunitare.

RADU CROITORU

DIFERENTIERE. Campania Legislativului european va face distinctie intre statele membre in care urmeaza sa fie organizat un referendum constitutional si cele in care Legea fundamentala a Uniunii va fi ratificata de Parlamentele nationale. Raportorul care raspunde de aceasta problema, spaniolul Salvador Garriga Polledo, a declarat ca politica informationala a Uniunii ramane unul dintre cele mai importante instrumente pentru a spori participarea democratica a cetatenilor la viata comunitara.

Decizia vine dupa o initiativa similara a Comisiei Europene, care a decis sa aloce aproximativ aceeasi suma pentru popularizarea Constitutiei.

Desi Executivul comunitar planuieste sa distribuie banii tuturor statelor membre in functie de marimea populatiei si nevoile speciale legate de viitoarele referendumuri, mai multe tari, intre care Marea Britanie si Republica Ceha, nu s-au aratat interesate de aceste fonduri.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul