x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Apr 2005   •   00:00

  • 13 aprilie 2005
  • POATE NU E CAZUL. Intr-un interviu publicat de BBC Romania, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat, inaintea votului din Parlamentul European, ca Romania a inceput sa prinda din urma Bulgaria. El si-a exprimat speranta ca nu va fi necesar sa recomande amanarea cu un an a aderarii si a precizat ca, indiferent daca la Bucuresti vor fi sau nu alegeri anticipate, Guvernul nu trebuie sa piarda nici o zi pentru pregatirile in vederea aderarii. "Juriul nu s-a pronuntat inca definitiv, dar trebuie sa acceptam pentru ambele tari prezumtia de nevinovatie. Ambele tari sunt pe drumul cel bun si, cu toate ca Bulgaria a facut reforme importante in ultimii ani, Romania recupereaza repede terenul pierdut, de exemplu, in ceea ce priveste reforma justitiei." (Maria Toader)

    FOARTE VALOROASE. Monedele euro din cele mai mici state ale Europei, Vatican, Monaco si San Marino, sunt considerate adevarate comori si amintiri de catre colectionari, mai ales dupa moartea Papei Ioan Paul al II-lea si a Printului Rainier de Monaco. La ora actuala, o moneda de doi euro din aceste state este vanduta la pretul de 160 de euro intre pasionatii de numismatica, iar un set complet al celor opt tipuri de euro emise in 2004 depaseste suma de 500 de euro, informeaza cotidianul britanic The Independent. (Maria Toader)

    ANTI-UE. Conservatorii britanici, aflati in opozitie, au promis ca, daca vor castiga alegerile legislative din mai, vor organiza un referendum pe tema Constitutiei europene si vor renegocia cu Uniunea Europeana capitolele privind protectia sociala si pescuitul, transmite EUObserver, in editia electronica. Conservatorii critica Guvernul laburist pentru gestionarea relatiilor cu UE si sunt de parere ca Uniunea nu ameninta doar interesele Marii Britanii, "dar si capacitatea continentului de a se adapta in mod flexibil viitorului". (Irina Cristea)

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul