x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Magie bruna

14 Iun 2006   •   00:00

Beau linistita cana de cafea in fiecare dimineata. Nici dulce, nici amara. Calda, doar cat sa abureasca si sa-i simt aroma. Si cu zat subtire lasat pe fundul cestii. Dupa ultima inghititura sorbita, rasucesc usor cana, urmarind rotirea zatului si cum incet se formeaza imaginile.
Din sumar: Reteta de suflet / Pauza de cafea / Traditie si legenda / Cate o cafea pentru fiecare / Aroma unui mister negru / La taifas cu ambasadorul / Povestea lui Iuda / Cafegii romani / Povestea cartilor / Licoarea sufletului / Viata in ceasca de cafea / Actorul din spatele barului altora / Chiolhan academic



POVESTILE DIN ZAT


editorial de SIMONA LAZAR
Beau linistita cana de cafea in fiecare dimineata. Nici dulce, nici amara.
Calda, doar cat sa abureasca si sa-i simt aroma. Si cu zat subtire lasat pe fundul cestii. Dupa ultima inghititura sorbita, rasucesc usor cana, urmarind rotirea zatului si cum incet se formeaza imaginile. Fiecare desen de-o clipa are povestea lui. Rastorn cana in farfurie si astept. Apoi nu mai astept. O ridic si incerc sa identific figurile. Pasari, ochi, carari deschise spre toate zarile... Drumuri ce se inchid si aripi intinse, in zbor. Un pantof de bal, un evantai, o roza. O pereche in vartejul unui dans. O picatura de cafea inca se prelinge si-mi aduc aminte avertismentul: "Nu ghici cand zatul e umed, ai sa plangi!". Nu, nu vreau sa plang. Intorc cana la loc si... plec la serviciu.
In urma mea cineva, dintre ai casei, spala ceasca desenata cu iluzii. Si toate povestile din zat isi topesc cuvintele in spuma parfumata a detergentului de vase.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul