x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

15 Iun 2005   •   00:00

Dragele mele,
Va felicit pentru numarul special dedicat copiilor. A fost intr-adevar o adevarata surpriza, iar micutii mei s-au bucurat foarte mult. De fapt, chiar si noua, adultilor, ne plac povestile, asa ca la mai multe. Dar, pe langa povesti, trebuie sa recunosc ca retetele dau foarte bine. Sincer, nu le-am facut pe toate, dar cele pe care le-am incercat mi-au reusit. Cel putin asa m-au laudat cei din familie. Oricum, sunt o gospodina tanara si mai am inca foarte multe de invatat, insa am doua retete pe care le pregatesc in fiecare saptamana si care sunt preferatele copiilor mei. Una dintre retete se numeste "Budinca colorata" si nu este foarte greu de facut.
Pentru aceasta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: cate un pachet din urmatoarele budinci: de ciocolata, de vanilie, de lamaie, de capsuni, dar si biscuiti de cacao sau simpli, ciocolata. Pregatiti fiecare din cele patru budinci conform indicatiilor, dupa care turnati un strat de 2-3 cm din budinca de cacao in cateva pahare. Le lasati sa se raceasca si puneti pe deasupra un strat de biscuiti faramitati. Apoi, puneti budinca de vanilie si pe deasupra mai adaugati un alt strat de biscuiti faramitati. Se face la fel si cu celelalte doua feluri de budinci, lasandu-le putin sa se raceasca dupa ce s-au pus in pahare. Pe deasupra se rade cate un strat de ciocolata.
Iar cea de-a doua reteta pe care atat sotul, cat si cei mici, o devoreaza pur si simplu este inghetata cu ness, care prinde de minune in aceste zile toride de vara. Aveti nevoie de 4 oua, 4 linguri cu zahar tos, 1,5 linguri ness, 400 g frisca. Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Daca ness-ul este granulat, trebuie sa il dizolvati in laptele cu care se face frisca. Dupa ce ati facut si acest pas, compozitia se toarna in forme si se da la congelator. Sper sa le incercati, pentru ca sunt convinsa ca va vor incanta papilele gustative! Multa bafta!
Irina, Timisoara

Domnule Florin Varga, va multumim din suflet pentru aprecieri, dar mai ales suntem bucurosi ca cititi Jurnalul de bucatarie. Va promitem ca o sa scoatem cat mai multe numere interesante si speram sa ramaneti in continuare un cititor fidel al revistei noastre. Cu respect, colectivul Jurnalului de bucatarie.

Draga redactie,
Ce ne mai pregatiti interesant? Editia speciala pentru copii a fost cu adevatat interesanta. Am vrea, daca se poate, cat mai multe retete de inghetata, deoarece, acum, pe timp de vara, in familia mea e la mare cautare. Dar, ca sa vedeti ca apreciez mult ceea ce faceti si ca sa va rasplatesc pentru faptul ca de multe ori mi-ati fost de un real ajutor, o sa va trimit si eu doua retete, care sper sa va placa. Pentru prima reteta, friganele din piept de pui, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: un piept de pui, doua oua, sare, piper, usturoi, o lingura cu faina, fulgi de porumb. Se taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat, se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul si faina. Se dau feliile de piept prin aceasta compozitie, apoi prin fulgii de porumb si se prajesc in ulei incins. Nu este greu de preparat si are un gust extrem de bun. Iar cea de-a doua reteta, cea de ciupercute calite, am invatat-o de la mama mea si o gatesc cu multa placere. Aveti nevoie de 500 g de ciuperci, o ceapa, putin ulei, sare piper, patrunjel verde, sos de rosii, doi catei de usturoi. Ciupercile (de preferinta ghebe sau hribi) se fierb inainte, se amesteca cu ceapa calita in prealabil, adaugandu-se putina apa calda. Se adauga apoi sare si piper, dupa gust, si se lasa sa fiarba incet. In timpul fierberii se adauga si sosul de rosii. Catre sfarsit se pune patrunjelul verde tocat. Cand este gata, se pun cateii de usturoi taiati si se lasa vasul acoperit cateva minute. Astept sa ne mai delectati si cu alte retete si nu uitati de retetele de inghetata.
Maria Ionescu, Bucuresti

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul