x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

01 Feb 2005   •   00:00

2 februarie 2005
Stimata Redactie
Vreau sa va transmit cele mai calde urari si sa va multumesc pentru revista pe care o scoateti. Retetele pe care le prezentati sunt intotdeuna foarte utile, mai ales ca permanent vreau sa incerc ceva nou pentru familia mea. Am observat ca la fiecare numar aduceti ceva inedit, tocmai de aceea vreau sa va dau si eu reteta mea "de suflet", ca sa fiu in ton cu spiritul revistei. Reteta pe care vreu sa v-o prezint se numeste "Pizza cu piept de pui", si o gatesc mereu, ca un mic rasfat, in week-end.

Ingredientele de are aveti nevoie sunt: 500 gr piept de pui, doua linguri de bulion, o ceapa, 100 gr unt, 50 gr cascaval, 150 gr faina, sare si piper. Iata cum procedez eu: curat carnea de pielita si de grasime, o dezosez si o pun la fiert in apa cu sare. Cand este gata, o scot si o tai cubulete. Framant un aluat din faina, cu 4 linguri de unt inmuiat la aburi si putina sare, dupa care o las doua ore sa se odihneasca. Ceapa o curat, o toc marunt, apoi o calesc in untul ramas si adaug bulionul. Timp de 2-3 minute amestec permanent. Adaug putina apa si presar sare si piper dupa gust. Intind aluatul in tava de copt si deasupra torn sosul, peste care adaug cubuletele de carne si cascavalul ras. Il dau la cuptor sa se rumeneasca. Sper sa incercati si reteta mea si sa va placa, pentru ca la noi in familie e o adevarata delectare de sfarsit de saptamana.

Cu stima,
Cristina - Baia Mare

Draga Redactie,
Nu stiu daca ma puteti ajuta, dar am vazut un articol scris de dvs. in legatura cu Jurnalul de Bucatarie si de aceea va deranjez.

Ma numesc Simona Georgescu, sunt o cititoare fidela a ziarului Jurnalul National si am reusit sa am aproape toate numerele Jurnalului de Bucatarie de pana acum, mai putin nr.10. Fiind in concediu, am uitat sa cumpar ziarul miercurea trecuta si sunt necajita, deoarece nu am reusit sa il mai gasesc zilele urmatoare. In cazul in care mai aveti un exemplar disponibil si puteti, va rog, sa mi-l trimiteti prin posta.
Va multumesc anticipat.

Stimata Doamna Simona Georgescu,
Va multumim pentru fidelitatea cu care ne onorati la fiecare numar al revistei. Ne face o deosebita placere sa va putem ajuta si vom incerca sa raspundem apelului dumneavoastra, trimitandu-va numarul care va lipseste din colectie. In speranta ca v-am dat o veste buna si ca veti ramane acelasi cititor constant al revistei, asteptam in continuare sa ne scrieti si, de ce nu, chiar sa ne trimiteti retetele dumneavoastra preferate.

Bravo, bravo, bravo,

Ce faceti fetelor? Felicitari intregii trupe-bucatarie: gastronomie, cultura, teatru, istorie, horoscop, traditii, reporter in tigaie, sanatate, jocuri, poezie, iscusita matusa (ce titluri, ce aburi, ce arome!), faimoasa nora, cu personalitati sau oameni simpli si frumosi, fiecare cu povestea lui. Felicitari! Nu sunt o personalitate in bucatarie, dar stiu sa apreciez. Asa ca voi si pieptul de rata Saint Tropez m-ati determinat sa pun un timbru pentru salata de spanac crud de la New York "Yes, my darling". Delicioasa, spornica si cate si mai cate vitamine, pe langa fier. Compusa din cantitati egale de spanac crud si salata verde, cu ulei, otet, sare, marar, patrunjel, zahar, telina rasa, conopida buchetele, ciuperci, morcovi, gogosari, ardei gras, castravete (toate crude). Se poate consuma langa o garnitura, sau pur si simplu fara paine (in diete). Este satioasa, incercati-o si nu veti mai pleca niciodata din piata fara o mana de spanac proaspat. La multi ani!
Cornelia Cristea
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul