x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Trio acvatic

21 Sep 2005   •   00:00

Peste si legume


editorial de SIMONA LAZAR
Suntem in plin sezon al conservelor. Gospodinele nu mai prididesc cu aprovizionarea de toamna, rafturile camarilor se umplu de la o zi la alta, iar caietele de retete asijderea... Am patruns si noi in cuhniile a doua familii cu varste si cu experiente diferite si am cules pentru dumneavoastra cele mai grozave retete de zacusca, conserve de vinete, ardei si gogosari (in ulei ori in sos tomat) sau de zarzavaturi pentru ciorbe. Noutatea acestei toamne culinare e rezervata retetelor de legume cu peste - fie ca este vorba despre zacusca de peste preferata de un pescar inrait, despre un misterios drob de vinete cu peste propus de o banateanca sau de un preparat cu savori exotice, cu salau, crevete, peste spada si broccoli, executat de un maestru bucatar. Indiferent de provenienta retetelor, de un lucru va putem asigura: preparatele sunt delicioase si fac fata oricaror pretentii de rafinament culinar. Peste si legume, echilibru sub semnul echinoctiului de toamna.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul