x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente pentru accelerarea metabolismului

5 alimente pentru accelerarea metabolismului

09 Apr 2016   •   09:57
5 alimente pentru accelerarea metabolismului

Toate persoanele care vor să slăbească se plâng de faptul că nu au arderile suficient de intense. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție sunt de părere că adoptând anumite reguli și făcând alegerile corecte, putem influența acest aspect.

Potrivit Prevention.com, metabolismul poate fi stimulat prin exerciții fizice, dar și printr-o dietă corespunzătoare. Cele cinci alimente recomandate de nutriționiști sunt:

 

Semințele de in și semințele de chia

Semințele de in și semințele de chia sunt o sursă importantă de acizi grași omega-3, accelerează  metabolismul, reduc inflamația și echilibrează nivelul zahărului din sânge. Experții suțin că atunci când nu ne confruntăm cu inflamația, suntem mai puțin predispuși la dureri musculare și articulare și ne este mai ușor să facem sport. În plus, dacă nivelul zahărului din sânge este normalizat, mâncăm mai puțin și nu mai poftim alimente nesănătoase.

 

Uleiul de cocos

Utilizat pentru preparea alimentelor, uleiul de cocos oferă metabolismului acel imbold de care are nevoie pentru a arde mai multe calorii. Chiar dacă am crede că introducând în alimentație grăsimi riscăm se ne îngrășăm, trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de cocos au un efect invers, metabolizându-se diferit. Poate fi adăugat și în smoothie-uri, ceai sau cafea.

 

Tonul și somonul

Nutriționista vedetelor de la Hollywood, Patricia Bannan, este de părere că cele mai bune surse proteine sunt tonul și somonul. „Proteinele se digeră mai greu decât ceilalți macronutrienți și accelerează astfel arderea caloriilor cu până la 35%. Necesitățile diferă de la o persoană la alta, dar în general, consumând între 0,8 și 1 gram de proteine pe kilogram/corp putem stimula procesul de slăbire.” Astfel, o femeie de 60 de kg ar trebui să consume circa 48 de grame de proteine. Tonul și somonul sunt alimente recomandate în curele de slăbire pentru că în afară de proteine conțin și acizi grași omega-3.

 

×