x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Afinele - de ajutor în cura de slăbire. Afinata - crește creativitatea

Afinele - de ajutor în cura de slăbire. Afinata - crește creativitatea

27 Iul 2015   •   12:16
Afinele - de ajutor în cura de slăbire. Afinata - crește creativitatea

Afinele sunt fructele cu cel mai evident efect asupra metabolismului glucozei, prin conţinutul în mirtilină, numit şi insulină vegetală, care scade concentraţia de glucoză din sânge. Totodată, mirtilina din afine se combină în sânge cu unii compuşi simpli, rezultând alţi produşi din categoria acizilor, ce ajung în ţesutul nervos al creierului. Aceşti acizi simpli, derivaţi din transformarea mirtilinei din afine, acţionează asupra unor zone din creier implicate în percepţia concentraţiei de glucoză sangvină.

În cele din urmă, efectul este creşterea capacităţii creierului de a da comenzi pentru reglarea hormonală a absorbţiei de glucoză sau eliminarea acesteia din sânge.

Cura de afine este recomandată şi pentru probleme legate de metabolismul grăsimilor, unele principii active din pulpa fructului acţionând asupra mecanismelor hormonale şi hepatice de monitorizare a producţiei şi depunerilor de substanţe grase. Astfel, unii compuşi ai aniocianidelor, substanţe care dau culoarea albastră afinelor, cresc capacitatea de reacţie a celulelor grase la hormonii tiroidieni. Ca urmare, chiar dacă tiroida produce hormoni în mod normal, aceste substanţe din afine fac ca celulele grase de sub derm să fie mai receptive şi să hidrolizeze grăsimile. (...)

Afinata are efect benefic asupra creativităţii. Afinata conţine peste 80% din compuşii prezenţi în fructul proaspăt de afine, fiind recomandată în aceleaşi afecţiuni ca şi afinele, însă ............

Citește articolul integral AICI.

×