x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentele care stimulează producția de colagen

Alimentele care stimulează producția de colagen

19 Ian 2017   •   17:36
 Alimentele care stimulează producția de colagen

Dacă ai trecut de vârsta de 35 de ani și ai observat că pielea și-a pierdut elasticitatea și fermitatea, iar primele riduri și linii fine apar, singurul vinovat este colagenul. Acest nutrient poate fi luat și din alimente, pe care trebuie să le incluzi în dietă, scrie clickpentrufemei.ro.

Colagenul este o proteină din celulele țesutului conjunctiv cunoscut sub numele de fibroblaste. Și este produs până în jurul valorii de 30% din masa totală de proteine a corpului, iar 80% din țesutul conjunctiv. Mai exact, această proteină este liantul care leagă întregul corp.

Colagenul și pielea

Starea de sănătate a pielii este direct legată de colagen, care este responsabil de protejarea structurii sale și care formează o barieră în calea toxinelor și a altor agenți externi nocivi.

Este principala componentă a părului și unghiilor, precum și a ligamentelor și a țesutului conjunctiv. Mai precis, este responsabil pentru fermitatea pielii. Din acest motiv, atunci când producția de colagen începe să scadă, fermitate și elasticitatea pielii încep să dispară.

×
Subiecte în articol: colagen afecțiunile pielii