Ușor de obținut, uleiul de măsline cu usturoi dă un gust aparte salatelor și preparatelor cu paste, dar poate fi folosit și pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, scrie ziarulring.ro.
Usturoiul ca atare sau amestecat cu ulei este nu doar un aliment, ci și un remediu natural util pentru combatarea mătreții, a durerii de dinți, a hipercolesterolemiei (nivel crescut de colesterol „rău”) sau a indigestiei. Combinarea usturoiului cu ulei de măsline permite aplicarea lui cu ușurință.
Consumat frecvent în diverse preparate culinare, îmbunătățește capacitatea corpului de a lupta cu agenții patogeni, bacterii sau virusuri și sănătatea celor care suferă de afecțiuni cardiovasculare. Efectele antimicrobian, antifungic și antibiotic fac din acest leac unul util în tratarea infecțiilor.
Cum să-l prepari
Pentru a face singur ulei cu usturoi ai nevoie de:
- un borcan cu capac sau o sticlă de culoare închisă
- 60 ml ulei de măsline