x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Efectele minunate ale dietei cu soia asupra organismului

Efectele minunate ale dietei cu soia asupra organismului

28 Dec 2016   •   23:51
  Efectele minunate ale dietei cu soia asupra organismului

O dietă bogată în grăsimi, dar nu în unele bune, afectează sănătatea, mai ales pe aceea a ficatului, ajungându-se la o creștere a riscului de steatoză hepatică, afecțiune numită și ficat gras. Din fericire, schimbările alimentare stopează bolii, scrie clicksanatate.ro.

Ficatul gras sau steatoza hepatică este una dintre cele mai frecvente boli hepatice. Boala apare la persoanele obeze, care suferă de diabet sau care consumă alcool în exces.

Practic, steatoza hepatică înseamnă un exces de grăsime ce se depune în celulele hepatice și astfel ficatul nu mai funcționează în mod corespunzător.

De cele mai multe ori, boala nu prezintă simptome majore. Bolnavii pot acuza o durere epigastrică, eventual sensibilă la palpare și arareori apare icterul.
Ce urmări are netratarea bolii

În cazul în care nu se iau măsuri, boala se transformă în steato-hepatită, iar apoi în fibroză (cicatrici apărute în ficat, datorate unor inflamații care scot din funcțiune porțiuni întregi din țesutul hepatic).

Grăsimile sunt metabolizate în ficat, mai ales la persoanelor obeze, în cazul cărora transportul grăsimilor către țesuturile adipoase poate fi încetinit în momentul în care ficatul devine un teren propice pentru acumularea grăsimilor în exces.

×
Subiecte în articol: soia dieta cu soia ficat