x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Efectul usturoiului asupra tensiunii arteriale

Efectul usturoiului asupra tensiunii arteriale

29 Mai 2017   •   11:42

Există multe plante medicinale care scad tensiunea arterială crescută și care sunt frecvent utilizate în prepararea remediilor. Dar, dacă vrei să te concentrezi asupra unui singur aliment, cel mai bun este usturoiul, scrie clickpentrufemei.ro.

Beneficiile usturoiului în sănătate sunt atribuite compușilor săi care conțin sulf, antioxidanți, vitamine și minerale. Alicina, enzima activă prezentă în usturoi, este principalul responsabil pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale. Alicina este eliberată când zdrobim, tăiem sau mestecăm usturoiul brut. Există diferite rețete de tratamente naturale pentru tensiunea arterială ridicată.

Dintre acestea, consumul a 1-2 căței de usturoi zilnic este cunoscută ca fiind cea mai ușoară și simplă modalitate a reduce tensiunea arterială. De asemenea, usturoiul poate fi inclus în dieta zilnică, ca remediu pentru tensiunea arterială. Iată cum mai poate fi mâncat.

Crud
Consumul de usturoi proaspăt este cel mai bun remediu împotriva hipertensiunii arteriale. Pentru a ține sub control tensiunea arterială ridicată, mănâncă zilnic usturoi crud.

×