x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Exercitii de pilates. Scapă de stres și anxietate!

Exercitii de pilates. Scapă de stres și anxietate!

25 Apr 2017   •   10:20
Exercitii de pilates. Scapă de stres și anxietate!

Exercitii de pilates - cum te ajută? Ele întăresc musculatura şi dezvoltă mobilitatea, fiind totodata cel mai eficient mod de a scapa de stres si anxietate.

Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates, spune despre modul în care exercițiile de pilates pot ajuta orice persoană să scape de stres și anxietate.

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!
5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă  
De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene

"Când vin motivele exterioare de îngrijorare: "nu sunt în stare de nimic", "o să mă fac de râs", "ce rău arăt,", "ce m-am îngrășat", "iar n-am bani", apare și pesimismul conversației interioare, deseori dobândit din copilărie și devenit a doua natură prin repetiție și obișnuință.

Acceptarea neputinței și cedarea controlului duce la "Learned Helplessness"- când alegi să te limitezi să suporți pasiv sau resemnat vicisitudinile mediului înconjurător și îți creezi singur bariere mentale, deschizând drumul depresiei clinice, al bolilor mentale și al disarmoniei fizice și emoționale.", povestește Marga Bălan.

Exercitii de pilates. Avantaje pentru minte si trup.

Conform Clinicii Mayo, sportul contribuie la creșterea endorfinelor, neurotransmițătorii senzației de bine, care elimină stresul.

Exercițiile Pilates cresc nivelurile serotoninei, dopaminei și norepinefrinei, care scad în caz de depresie. În urma antrenamentelor de mare intensitate și durată, zonele specifice din creier sunt stimulate de acești neurotransmitatori, dând o sezatie de euforie. După Hibbert, exercitile Pilates reduc tensiunea și grijile, reducând tensiunea musculară, presiunea sângelui și ritmul cardiac, îmbunătățind starea de spirit a practicantului.

Află care sunt cele mai eficiente exercitii de pilates

×
Subiecte în articol: exercitii de pilates