x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Câinii protejează copiii în lupta cu alergiile

Câinii protejează copiii în lupta cu alergiile

10 Dec 2013   •   19:49
Câinii protejează copiii în lupta cu alergiile

Contactul regulat cu animale domestice a fost asociat de specialişti cu un risc scăzut de dezvoltare a unor reacţii alergice, arată rezultatele unui studiu realizat de cercetători italieni şi citat de passionsante.be.

Dermatita atopică (sau dermatita bebeluşului - n.red.) este o boală a pielii care afectează un număr mare de copii şi care se vindecă spontan odată cu înaintarea în vârstă. Rămân însă destui tineri şi adulţi cărora nu le trece boala.

Termenul "atopică" se referă la o predispoziţie genetică faţă de dezvoltarea acestui tip de alergie. Contactul precoce cu animale de companie se pare că are un efect protector. O echipă de cercetători de la Institutul Mario Negri din Milano şi-a pus întrebarea dacă acest lucru este valabil şi în cazul dermatitei atopice.

În acest scop a trecut în revistă studii pe această temă, a comparat datele şi a tras concluzii. Rezultatul a pus în evidenţă un impact favorabil în cazul contactului cu un câine, un oarecare efect în cazul animalelor în general şi nici unul, când este vorba despre o pisică. Explicaţia constă în flora microbiană care diferă în funcţie de specie şi care nu declanşează acelaşi tip de reacţie din partea sistemului imunitar al copilului, adaugă sursa citată.


×