x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cele mai dese boli care nu prezintă dureri

Cele mai dese boli care nu prezintă dureri

18 Oct 2017   •   17:02
 Cele mai dese boli care nu prezintă dureri

Există câteva boli tăcute care nu prezintă niciun simptom și de cele mai multe ori sunt depistate târziu, în stadiile avansate. Vizitele periodice la medic, atenția acordată propriului organism și cunoașterea istoricului familial te ajută să depistezi din timp posibilele afecțiuni. Iată care sunt cele mai tăcute dintre acestea, scrie clickpentrufemei.ro.

Tromboză venoasă profundă

Aceasta debutează cu un cheag de sânge aflat în interiorul sistemului venos, localizat adeseori la nivelul membrelor inferioare. Poate bloca circulația sângelui către plămâni, o afecțiune cunoscută sub denumirea de embolie pulmonară, care creează probleme serioase de sănătate, ducând uneori chiar și la deces.
Cancer pancreatic

Deoarece simptomele precum icterul, durerile în zona superioară a abdomenului, pierderea în greutate apar în fazele avansate, cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Cele mai predispuse sunt persoanele obeze, care fumează sau care au un membru de familie care a avut cancer pancreatic.
Infarct miocardic

Atacul de cord are loc atunci când rezervele de sânge care ajung către inimă sunt întrerupte. Simptomele pot varia, de a dureri în piept până la dificultăți de respirație sau stări de amețeală. Îngrijorător, aproximativ 25% din cazurile de atac de cord nu prezintă simptome și sunt întâlnite cel mai frecvent la persoanele trecute de vârsta a doua sau la cei care suferă de diabet.

×
Subiecte în articol: durere infarct tromboza cancer pancreatic