x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum îți distrugi de fapt sănătatea creierului

Cum îți distrugi de fapt sănătatea creierului

20 Sep 2017   •   09:31
Cum îți distrugi de fapt sănătatea creierului

La fel ca celelalte organe ale corpului nostru, creierul poate fi afectat de diferiți factori, chiar și de cei care nu sunt vizibili. Există câte obiceiuri de zi cu zi care pot dăuna sănătății creierului, fără să ne dăm seama, scrie clickpentrufemei.ro.

Lipsa comunicării

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de stat din Michigan arată că 10 minute de comunicare pe zi cresc abilitățile mentale. Nu este necesar să ieși pe stradă și să începi să vorbești cu diferite persoane, ci o poți face cu prietenii, colegii de muncă sau cu o rudă. Chiar și vorbitul la telefon stimulează creierul.
Excesul de zahăr

Potrivit unui studiu, cantitatea excesivă de zahăr are efecte negative asupra factorilor neurotrofici, care sunt responsabili de producerea neuronilor. În plus, aceștia sunt necesari pentru învățarea și memorarea pe termen lung.
Lipsa micului dejun

Potrivit mai multor studii, copiii care mănâncă micul dejun în fiecare zi sunt mai mult mai activi și rețin mult mai bine la școală. Lipsa micul dejun provoacă scăderea nivelului de glucoză din sânge, care, la rândul său, afectează funcționarea creierului.

×
Subiecte în articol: creier zahăr alimente