x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Puteți face diferența între ouăle din supermarket și cele crescute natural?

Puteți face diferența între ouăle din supermarket și cele crescute natural?

02 Dec 2015   •   12:35
Puteți face diferența între ouăle din supermarket și cele crescute natural?

Ouăle joacă un rol important în dietă, fiind o sursă importantă de proteine și vitamine. De aceea, multe persoane aleg să le consume la micul dejun, fiind energizante și asigurând o senzație de sațietate pentru întreaga zi.

Totuși, majoritatea oamenilor cumpără ouă din supermarket, ceea ce înseamnă că originea acestora este necunoscută. Pentru ca ouăle să fie sănătoase este necesar ca găinile să fie hrănite în mod sănătos.

Ce trebuie să știți despre aceste alimente:

Potrivit HealthyFoodHouse.com, ouăle de la găini sănătoase au un conținut de Omega-3 mai ridicat. În plus, au o cantitate mai mare de xantofilă, vizibilă în gălbenușurile portocalii.

Găinele crescute în aer liber consumă mai multe insecte, prin urmare ouăle acestora sunt mai închise la culoare, iar gălbenușurile mai dense. Coaja lor este mai groasă și se sparge mai greu.

Culoarea ouălelor este dată de alimentație și de formulele sintetice, nu de rasa găinii. Dacă dieta găinii este bogată în porumb și plante verzi, gălbenușul va avea o nuanță frumoasă galben-portocalie.

Sfatul medicilor este de a cumpăra ouă din surse sigure, pentru că cele din magazine sunt sărace în nutrienți și nu tocmai sănătoase. 

×
Subiecte în articol: ouă gaini stresate galbenus dublu omega 3