x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SOMNUL ȘI OBEZITATEA. Nopțile dormite prost te fac să iei în greutate. Află cum te îngrașă lipsa de somn?

SOMNUL ȘI OBEZITATEA. Nopțile dormite prost te fac să iei în greutate. Află cum te îngrașă lipsa de somn?

16 Noi 2015   •   12:26
SOMNUL ȘI OBEZITATEA. Nopțile dormite prost te fac să iei în greutate. Află cum te îngrașă lipsa de somn?

Pare de necrezut, totuși somnul (sau privarea de somn) pot influența apariția obezității. O noapte dormită prost poate avea același efect cu o 6 luni de regim alimentar gras!

Efectele unei nopți dormite prost sunt mult mai grele decât s-ar putea imagina - este concluzia unui nou studiu publicat la începutul lunii noiembrie, în cadrul săptămânii obezității, relatează slate.fr.

Cercetările, desfășurate de centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, au vizat felul în care privarea de somn și regimurile alimentare prea grase pot afecta, în același fel, sensibilitatea la insulină și, prin urmare, induce obezitatea (sensibilitatea la insulină, hormon esențial în reglarea funcției țesutului adipos, este puternic legată de greutatea în exces).

Cercetările efectuate la Cedars-Sinai arată efectiv că privarea de un somn bun o singură noapte are asupra sensibilității la insulină același efect negativ ca șase luni de regim foarte gras:"Când corpul devine mai puțin sensibil la insulină (cu alte cuvinte, rezistent la insulină), este nevoit să producă mai multă pentru a menține glicemia la un nivel stabil. Acest lucru poate duce eventual la un diabet de tip 2, boală care împiedică insulina din corp să răspundă corect — există prea mult zahăr în sânge. Diabetul se asociază cu o serie de complicații serioase, printre care boli cardiace. Oamenii obezi riscă mai mult să dezvolte o rezistență la insulină și, prin urmare, să facă diabet", arată cercetătorii.

Te-ar mai putea interesa si:
De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene
8 KG în 10 ZILE! E posibil, dacă alegi DIETA CU BROCCOLI

Fundația Națională pentru Somn, asociație americană, a apelat la șase experți în somn și alți 12 experți medicali pentru a stabili numărul necesar de ore de somn pentru fiecare vârstă:........................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR ca să afli de câte ore de somn ai nevoie și cum influențează somnul obezitatea 

×