x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Au legătură medicamentele pentru refluxul gastroesofagian cu moartea prematură?

Au legătură medicamentele pentru refluxul gastroesofagian cu moartea prematură?

04 Iul 2017   •   14:41
Au legătură medicamentele pentru refluxul gastroesofagian cu moartea prematură?

Medicamentele folosite pentru tratarea refluxului gastroesofagian sunt considerate a avea legătură cu o creştere a riscului de moarte prematură, conform unui nou studiu.

Inhibitorii pompei de protoni reduc acidul făcut de stomac şi sunt folosiţi în tratarea refluxului gastroesofagian şi în tratarea ulcerului.

O echipă de cercetători din SUA au efectuat un studiu observaţional cu date din Departamentul Afacerilor Veteranilor din Statele Unite.

Pe o perioadă de aproape şase ani, aceştia au examinat date ale 3,288,092 de oameni pentru a face comparaţii între cei care utilizează şi cei care nu utilizează inhibitori ai pompei de protoni.

Studiul lor, publicat în BMJ Open, a mai vizat examinarea datelor a 349,312 de oameni pentru a compara riscurile de moarte între cei care iau inhibitori şi cei care iau un alt tip de medicament utilizat pentru atenuarea producţiei de acid numit antagonist al receptorilor de histamină H2.

Comparativ cu antagoniştii receptorilor de histamină H2, utilizatorii de inhibitori sunt asociaţi cu un risc cu 25% mai mare de mortalitate. De asemenea, au descoperit un risc mai mare de moarte prematură la cei care folosesc inhibitori, comparativ cu cei care nu folosesc.

Studiul este unul observaţional, deci nicio concluzie fermă nu poate fi trasă de aici în legătură cu cauzele şi efectele.

Sursă: The Independent

×