x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Tolo.ro: Cazul Hexi Pharma nu e unic. La Elias, s-au găsit ”bacterii de hazna” în dezinfectanții unei alte firme

Tolo.ro: Cazul Hexi Pharma nu e unic. La Elias, s-au găsit ”bacterii de hazna” în dezinfectanții unei alte firme

de Antena 3    |    25 Mai 2016   •   12:12
Tolo.ro: Cazul Hexi Pharma nu e unic. La Elias, s-au găsit ”bacterii de hazna” în dezinfectanții unei alte firme

Cătălin Tolontan vine cu o nouă dezvăluire: Două milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant au fost descoperite din curiozitate profesională.

Jurnalistul a povestit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că un medic de la Elias a descoperit "bacterii de hazna" în dezinfectanții produși de Romchim, însă nimeni nu a anchetat cazul atunci.

”Două doctorițe de la laboratorul de la Elias au făcut o descoperire întâmplătoare, dar merituoasă. Una dintre ele s-a spălat pe mâini și la un moment dat a văzut că săpunul de pe mâinile ei prezenta impurități vizibile cu ochiul liber. Colega ei a venit imediat cu ideea să îl pună la microscop, sub formă de culturi să vadă ce e cu acest săpun. Și au fost îngrozite să descopere că acel săpun conține bacterii. Vorbim de un săpun antibacterian care în mod normal trebuie să ucidă bacterii, dar care conținea chiar el bacterii”, a spus Cătălin Tolontan, la Antena 3.

Ca să scape de bacteria ucigașă, medicii de la Elias au fost siliți să înlocuiască tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane și săli de operație.

Cătălin Tolontan a subliniat că, la acea vreme, instituțiile și demnitarii ”au pus batista pe țambal”.

”Așa cum au încercat și în cazul Hexi Pharma, dar operațiunea de mușamalizare nu le-a mai ieșit acum”, a spus Cătălin Tolontan.

Mai multe detalii pe tolo.ro

×