x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ce nu trebuie sa mananci ca sa eviti cancerul!

0
11 Dec 2017 - 12:22
Ce nu trebuie sa mananci ca sa eviti cancerul!


In fiecare zi consumam diverse produse, a caror origine ne ridica uneori semne de intrebaresi al caror impact asupra starii noastre de sanatate ramane mai mult sau mai putin o nebuloasa. Medicii au intocmit o lista neagra cu alimentele care ar putea favoriza dezvoltarea cancerului in cazul unui consum nechibzuit.

 

1. Preparate din carne (jambon, carnati, cremvusti, etc)

Aceste produse contin nutriti care ajuta la conservarea lor, conferindu-i, totodata, o culoare roz. Dar adivul este suspectat ca favorizeaza aparitia cancerului digestiv si ca joaca un rol in inflamarea cailor respiratorii. Este concluzia unui studiu publicat, la inceputul acestui an, de revista de medicina Thorax.

2. Carne rosie

Bazandu-se pe mai mult de 800 de studii, Centrul international de cercetare a cancerului (CICR), agentie specializata a Organizatiei mondiale a sanatatii (OMS), a clasat in 2015 carnea rosie ca fiind "probabil cancerigena". O chestiune care inca nu a fost elucidata in totalitate.

3. Faina alba rafinata

Acest produs contine o mare cantitate de glucide, favorizand, astfel, riscul riscul de cancer la san, prin crestere rapida a nivelului de zahar din sange. Acest lucru conduce la o propagare a celulelor canceroase. Iata de ce specialistii recomanda quinoa, faina de orz sau cea de migdale.

4. Popcornul facut la microunde

Floricele pentru cuptoarele cu microunde sunt ambalate in saculeti a caror dublura contine acizi carboxilici perfluorurati (ACPF). Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Toronto in 2008, acesti compusi ar fi susceptibili de a cauza proleme de fertilitate, precum si cancer. 

5. Alcoolul

Consumul de alcool este un factor determinant pentru aproape jumatate din cazurile de cancer al cavitatii bucale si orofaringian la barbati si aproximativ un sfert din respectivele afectiuni la femei, avertizeaza revista medicala Cancer Journal for Clinicians. Trebuie consumat cu moderatie!

6. Bauturile dulci sau gazoase

Limfomul, leucemia, cancerul de prostata si, la femei, riscul de AVC. Printre altele, barbatii care consuma echivalentul unei doze de bautura gazoasa pe zi manifesta un risc ridicat de cancer la prostata, arata un ultim studiu efectuat de oamenii de stiinta suedezi si publicat in revista americana Journal of Clinical Nutrition.

7. Chipsurile

Foarte bogate in calorii, alimentele pregatite rapid, in primul rand chipsurile, sunt foarte grase si contin mult zahar. Daca se consuma fara noima, exista riscul de a contracta maladii cardio-vasculare, cancer si diabet.

8. Conserve de rosii

Conservele de rosii reprezinta un pericol real, compozitia folosita ca invelis interior al cutiilor fiind alcatuita din produse chimice cunoscute sub numele de bisphenol-A sau BPA. Un produs extrem de toxic si care permite accelerarea cresterii celulelor canceroase in organism, potrivit agentiei Ecologie.

Citeşte mai multe despre:   produse alimentare,   cancer,   carne chipsuri faina conserve

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum slabesti cu cirese si capsuni

Cum slabesti cu cirese si capsuni
100 de grame de cirese contin 38 de calorii, iar aceeasi cantitate de capsuni ne aduce 27, iar de caise – doar 28 de calorii. Si unde mai pui ca fructele acestui sezon sunt dintre cele mai gustoase. Asadar fructe...

Dieta ideală pentru un ten sănătos şi fără coşuri

Dieta ideală pentru un ten sănătos şi fără coşuri
Acneea este o afecţiune a pielii care afectează suprafeţele corpului care conţin glandele seboreice mari, incluzând nasul, fruntea, bărbia, obrajii şi spatele. Ea se manifestă prin prezenţa porilor încărcaţi...

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești
Fie că vrei să dai jos 2-3 kg sau mult mai multe, este extrem de important să te gândești foarte bine înainte de a alege cura de slăbire pe care o vei urma și asta pentru că o dietă necorespunzătoare îți...

Dieta ideală înainte să mergem la mare

Dieta ideală înainte să mergem la mare
Rosii, morcovi, ulei de masline, ceai, sucuri... cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe masa celor care vor pleca in concediu la mare. De ce? Potrivit specialistilor, aceste alimente apara pielea de efectele...

Cum să ai un ten strălucitor în 5 pași simpli

Cum să ai un ten strălucitor în 5 pași simpli
Sănătatea și aspectul pielii feței sunt extrem de importante pentru femei iar îngrijirea tenului trebuie să fie o prioritate. Câteva gesturi simple ne pot ajuta să ne menținem un chip luminos și...

Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului

Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului
Proasta functionare a pancreasului este insotita de complicatii si o serie de boli, cum ar fi pancreatita sau diabetul. Din fericire, exista remedii naturiste foarte bune care ajuta la tratarea pancreasului. Iata...

5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire

5 alimente „sănătoase” care cresc riscul de îmbolnăvire
Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu sunt atât de sănătoase pe cât par, pentru că pot avea efecte secundare, crescând riscul de...

Tratamentul naturist pentru combaterea ciupercii unghiei

Tratamentul naturist pentru combaterea ciupercii unghiei
Boala se manifesta in primul rand prin modificarea aspectului unghiilor: modificarea culorii in alb, galben sau maro deschis; disparitia luciului unghiei care isi pierde si transparenta; ingrosarea; dezlipirea unghiei de...

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: Atentie ce si cat mancati!

HOROSCOPUL zilnic al sanatatii: Atentie ce si cat mancati!
HOROSCOPUL ZILNIC AL SANATATII 13 IUNIE 2018. Va framanta tot felul de ganduri legate de starea de sanatate, dar nu merita sa le acordati prea mare atentie: iminutatea este, astazi, mai puternica decat de obicei, ceea...

Afecțiunile mamare care nu sunt cancer

Afecțiunile mamare care nu sunt cancer
Afectiunile benigne ale sanilor sunt acele modificari de la nivelul sanilor care nu sunt cancer. Aceste afectiuni sunt frecvent intalnite si multe femei pot dezvolta astfel de afectiuni mamare in timpul vietii. In urma...

Radiografia şi electrocardiograma n-au îmbătrânit

Radiografia şi electrocardiograma n-au îmbătrânit
Este o modă ca toată lumea să dorească o testare a organismului cu perfecţionatul, dar costisitorul RMN. Sau cel puţin cu tomograful computerizat. Lumea trebuie să ştie că vechile metode, radiografia şi...

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?

Cum putem ajuta la regenerarea creierului?
Când ne gândim la sănătate, ne concentrăm eforturile pentru a menţine sănătatea fizică a organismului, ignorând adesea rezistenţa mentalului. Organismul ne dă, în general, semne evidente de oboseală,...

Zmeura, bogată în vitamine şi minerale valoroase

Zmeura, bogată în vitamine şi minerale valoroase
Zmeura este bogată în ingrediente valoroase, cu o gamă de substanţe fitochimice care protejează sănătatea celulară şi reglează enzimele. Zmeura ajută la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi...

Ardeii iuţi sunt consideraţi hrana longevivilor

Ardeii iuţi sunt consideraţi hrana longevivilor
Ardeii iuţi au efecte  benefice asupra sănătăţii. Ei sunt bogaţi în vitamine şi minerale, îmbunătăţesc metabolismul şi se îngrijesc de sănătatea inimii. În 1912, chimistul american Wilbur...

Ce sunt “stelele zburătoare” în Feng Shui? De care trebuie să ne ferim?

Ce sunt “stelele zburătoare” în Feng Shui? De care trebuie să ne ferim?
Galerie Foto În fiecare spațiu se află energii pozitive, care generează armonie, sănătate, prosperitate, dar și energii negative care ne dezechilibrează viața și sunt cauzele pentru depresie, certuri, oboseli etc. Potrivit...
Pe 7 iunie, Jurnalul împlineşte 25 de ani. Spune-ţi povestea şi te premiem!
Serviciul de email marketing furnizat de