x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să scapi de colăcei şi aripioare

Cum să scapi de colăcei şi aripioare

27 Feb 2016   •   16:36
Cum să scapi de colăcei şi aripioare

Dacă vrei ca în sezonul cald să te mândrești cu o siluetă de viespe, este cazul să te apuci din timp de treabă. Pentru a scăpa de colăceii și aripioarele inestetice de pe abdomen nu este suficientă doar dieta, ci şi alte schimbări în stilul de viaţă, scrie clickpentrufemei.ro

Consumă fibre

Persoanele care consumă cu regularitate între 10 şi 14 grame de fibre solubile în fiecare zi sunt mai puţin predispuse la depunerea de grăsime pe abdomen, arată mai multe studii recente. Fibrele contribuie la menținerea senzației de sațietate o lungă perioadă de timp și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Alimente bogate în fibre solubile sunt merele, prunele, seminţele de in, bananele, piersicile, vinetele şi portocalele.

Odihnește-te suficient

Când o persoană este foarte obosită și sare peste orele normale de somn, organismul secretă mai mult cortizol, cunoscut drept hormonul stresului, care poate favoriza depunerea de grăsimi pe abdomen și coapse. De aceea este important să dormi cel puţin şapte ore pe noapte. Şi vitamina C ajută la reglarea secreției de cortizol. Alimentele bogate în vitamina C sunt ardeii grași, citricele, kiwi, căpșunile, cireșele, pătrunjelul, conopida și morcovii.

×
Subiecte în articol: colăcei grasime dieta