x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Hipersexualitatea, o dezordine mentala?

Hipersexualitatea, o dezordine mentala?

12 Dec 2017   •   19:43
Hipersexualitatea, o dezordine mentala?

Placerea sexuala constanta este o maladie clinica? Nu exista un raspuns univoc. In opinia cercetatorilor americani de la University of New England si a celor canadieni de la Center for Addiction and Mental Health, intre 3 si 6% din populatia mondiala sufera de o veritabila dezordine hipersexuala.

 

Nivelul lor de activitate sexuala poate varia, dar aceste persoane isi controleaza cu dificultate comportamentul sexual, cauzand frecvent suferinta si conducand la tulburari emotionale, explica Michael Walton, unul dintre autorii studiului. "Pot avea relatii intime cu mai mutle persoane, pana la 20 la un sfarsit de saptamana, iar aceasta persoana este, in general, normal, care se poate imbolnavi sau poate acuza stari de oboseala", a declarat expertul.

Totusi, pentru a cataloga hipersexualitatea drept dezordine mentala, trebuie stabilit daca un astfel de comportament arunca persoana respectiva in bratele anxietatii, provocand o afectiune serioasa, a subliniat omul de stiinta. Spre exemplu, un tanar de 15 ani, victima unui astfel de comportament, a intrat intr-o grava depresie clinica. 

Totusi, in mediul stiintific nu exista o parere unanima legata de dependenta sexuala. Unii cercetatori o considera ca fiind un simptom al unei tulburari de personalitate, care poate fi asociata altor conditii similare, precum toxicomaia sau alcoolismul.

 

 

×
Subiecte în articol: hipersexualitate