x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Hormonul somnului, o arma impotriva obezitatii!

Hormonul somnului, o arma impotriva obezitatii!

14 Mai 2018   •   10:09
Hormonul somnului, o arma impotriva obezitatii!

Multi sunt cei care, neputand sa doarma fie din cauza problemelor personale, fie pentru ca, in virtutea meseriei, schimba des fusul orar, recurg la preparate pe baza de melatonina.

 

Un hormon care reglementeaza ritmul cotidian. Cercetatorii spanioli au descoperit in melatonina un efect secundar deosebit de folositor. S-a constatat ca medicamentele create pe baza lui ard grasimile in exces, informeaza Daily Mail.

Experimentele efectuate pe soareci de laborator au aratat ca, in virtutea calitatilor antiinflamatorii si antioxidante ale malatoninei, periculoasele depuneri de grasimi pe organele interne au disparut. 

Mai mult, rozatoarele tratate cu adaos de melatonina au demonstrat o crestere a grasimilor brune, care ard rezervele cu degajare de caldura, spre deosebire de grasimile albe, care acumuleaza energia.

Oamenii de stiinta cred ca melatonina determina transformarea grasimilor albe in brune. Hormonul stimuleaza, de asemenea, sinteza proteinei UCP1, care, la randul lui, intensifica procesul de degajare a caldurii. Toate astea condus la arderea caloriilor inutile.

In acest context, cercetatorii recomanda persoanelor care urmeaza un regim de slabire sau care vor sa scape de kilogramele in plus sa includa adaoduri alimentare cu melatonina.

×