x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vrei o inimă sănătoasă? Ia-ți un câine!

Vrei o inimă sănătoasă? Ia-ți un câine!

27 Noi 2017   •   16:28
Vrei o inimă sănătoasă? Ia-ți un câine!

Necuvântătoarele sunt companioni speciali în viața fiecărui om, însă puțini știu că ei pot influența cu adevărat starea fizică și pe cea mentală, aducând numeroase beneficii pentru sănătate, scrie clickpentrufemei.ro.

Inamici ai tensiunii arteriale

Animalele de companie pot îmbunătăți sănătatea inimii, reglând nivelul presiunii sângelui, arată mai multe studii efectuate în Statele Unite. Deținătorii unui câine sau ai unei pisici au făcut mai bine față stresului, iar bătăile inimii au revenit mai rapid la ritmul normal în urma unor situații solicitante, spre deosebire de cei care nu erau stăpânii unui animal. Totodată, cercetătorii au descoperit că deținătorii de animale de companie au nevoie de mai puține consultații medicale, își iau mai puține zile libere pe motiv de boală și au o activitate fizică mai mare decât ceilalți.

Încurajează socializarea

Persoanele introvertite pot deveni mai prietenoase atunci când petrec timp cu un animal de companie. Cu un efect similar al momentelor petrecute alături de familie sau de prieteni apropiați, necuvântătoarele reduc starea de singurătate și izolare.

×
Subiecte în articol: caine inima sanatoasa